Filter Close filter

Kategori / Symbol

 • Café / Matsal / Restaurang
 • Förråd / Lager
 • Idrott / Gym
 • Övrigt
 • Personal
 • Sjukhus / Friskvård
 • Skola / Lärosäte
 • Toalett / WC / Skötrum

Skyltens riktning

 • Höger
 • Vänster
 • Vertikalt

Färg

 • Svart
 • Svart / Vit
Visar 48 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Skolskyltar  

Skyltning är en viktig del av säkerhetsåtgärder i skolmiljöer. Ge elever, anställda och besökare viktig information om olika platser, processer, evakueringsvägar och nödutgångar. Tydlig skyltning minskar risken för olyckor och ökar säkerheten för elever och personal. Genom att sätta rätt skyltar på rätt plats kan skolor säkerställa en säkrare och effektivare miljö för alla som besöker byggnaden. 
Nedan finns några exempel på skyltar som är bra att sätta upp i er skola för att öka säkerheten och göra byggnaden lätt att orientera sig i. 

Brandskyltar   

Det är viktigt att det finns tydliga brandskyltar som anger var brandlarm och brandsläckningsutrustning finns. Detta hjälper till att skydda elever och personal i händelse av brand. Våra brandskyltar och branddekaler visar var brandbekämpningsutrustningen finns och gör det lättare att hitta vid en nödsituation. Vi erbjuder skyltar och klistermärken i en mängd olika storlekar samt i reflekterande och efterlysande färger.    

Nödskyltar  

Nödskyltar ger information om det korrekta sättet att förflytta sig i en nödsituation. Utrymningsskyltar är viktiga för att hjälpa människor att hitta en snabb flyktväg från en byggnad i händelse av brand eller annan nödsituation. Enligt Arbetsmiljöverkets regler (AFS 2020:1) så skall en nödutgångsskylt bestå av en kvadratisk eller rektangulär form. Den ska innehålla vita symboler och grön bakgrund där den gröna bakgrunden skall vara minst 50% av skyltens yta.   
Vi har även en utrymningsplansskylt i vårt sortiment där man kan markera ut utrymningsvägar, återsamlingsplats och plats för brandsläckare och brandknapp.  
Andra skyltar som är lämpliga för skolor inkluderar skyltar som pekar ut platsen för första hjälpen-kit och nödtelefon. 

Dörrskyltar 

Dörr och väggskyltar anger vilka rum som exempelvis är klassrum, toaletter, aula och skolmatsal och hjälper elever och besökare att hitta till rätt plats. Detta minskar stressen och förvirringen i samband med att hitta rätt sal eller rum.   

Taktila skyltar  

Våra Taktila skyltar har taktila symboler, texter och blindskrift vilket gör att dom kan läsas av personer med synnedsättning. Med hjälp av taktila piktogram ökar vi tillgängligheten i samhället och gör det mer inkluderande för alla.  

Förbudsskyltar  

Förbudsskyltar påminner om att stänga av mobiltelefonen och lämna mat och dryck utanför klassrummet. Vi har även förbudsskyltar som visar att rökning är förbjuden samt vart det är förbjudet att parkera cyklar, mopeder och elsparkcyklar. Dessa skyltar är vanligt att placera vid skolentrén. 

JCGT och skyltar för skolor  

Sedan 2006 har vi arbetat med att sälja skyltar till skolor runt om i landet. Vi har ett brett utbud av skyltar som passar olika skolmiljöer och behov. All produktion sker i våra lokaler i Göteborg vilket gör att vi kan anpassa beställningar efter ert önskemål. Är det någon skylt som ni saknar i vårt sortiment kan ni designa er egna skylt i vårt skyltverktyg eller kontakta oss så hjälper vi er.   

logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss