Filter Close filter

Kategori / Symbol

  • Förbud
  • Fordon / Parkering

Material

  • Aluminium
  • Plast
Visar 70 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Om förbudsskyltar

En förbudsskylts främsta uppgift är, som man nog hör på namnet, att uppmärksamma förbud som råder på platsen. Ibland kan ett visst beteende riskera fara och då är det på sin plats med en förbudsskylt. En förbudsskylt måste vara tydlig med vad det är den förbjuder, gärna med en tydlig symbol och eventuell text. Skylten bör även vara anpassad efter området den ska sitta på, så den syns tydligt och inte försvinner i mängden. En förbudsskylt måste även vara strategiskt placerad för att öka synligheten maximalt, att den sitter på ett ställe där den syns.

Olika utseende på förbudsskyltar

Förbudsskyltar kan se ut på en massa olika sätt och det enda som förenar dem är att de alla förbjuder ett visst beteende. Det kan vara beteenden som är förbjudna enligt lag eller särskilda förbud som gäller på vissa specifika platser. På förbudsskyltar som används inom industrin/på arbetsplatser så har Arbetsmiljöverket tagit fram en utformning på skyltarna som skall användas. Detta skapar en enhetlighet och reglerna är samma för alla. Annars kan förbudsskyltarnas utseende skilja sig från gång till gång, det viktigaste är att de är enkla att förstå. Gärna med tydliga symboler och text till, men de kan även göras med endast symbol eller endast text. Om förbudsskylten skall läsas på nära håll, inne i en lokal exempelvis, så kan den vara liten i storlek. Men skall den läsas på längre håll så bör skylten vara större. Anpassa alltid förbudsskylten efter den plats den skall monteras på.

Våra förbudsskyltar

På denna sida hittar ni hela vårt sortiment av förbudsskyltar. Vi jobbar ständigt med att öka vårt sortiment och hittar ni den skylten ni behöver så hör gärna av er till oss.

Förbudsskyltar arbetsmiljö

Dessa förbudsskyltar är framtagna av Arbetsmiljöverket och de skall användas på arbetsplatser där behovet finns. Tydliga och lättförståeliga skyltar med sin vita bakgrund, svart text och symbol bakom den röda boarden med snedstreck. Klassiska skyltar som förbjuder obehöriga att äga tillträde eller som visar att nödutgången inte får blockeras. Våra förbudsskyltar för arbetsmiljö kan beställas i olika storlekar och i aluminium eller som klisterdekal.

Förbudsskyltar djur

På vissa platser är det inte tillåtet att ta med sina pälsiga husdjur. Ibland råder det hundförbud på en plats men där det är ok att ta med sin ledarhund. Gäller det djurförbud på platsen så bör där sitta en förbudsskylt för djur.

Parkering förbjuden skyltar

Är det inte tillåtet för någon utomstående att parkera på platsen så är det en bra idé att sätta dit en parkeringsförbudsskylt. Platsen kanske är framför ett garage eller lastplats eller så är den privat. Störs ni av att folk parkerar cyklar, elsparkcyklar eller mopeder utanför ert fönster så kan en förbudsskylt vara på sin plats. Hitta en förbudsskylt parkering som passar just era behov, gör ni inte det så kan ni enkelt designa en egen.

Rökning förbjuden skyltar

Sedan 1 juli 2019 är det förbjudet att röka på uteserveringar och det är ägarens ansvar att se till att lagen följs. Våra förbudsskyltar för rökning använder enkla och tydliga symboler i olika storlekar och material. Om det på platsen rör sig många personer som inte läser svenska så kanske en No smoking-skylt är lösningen. Eller en skylt på fler olika språk. Här kan ni även hitta skyltar som visar att det är tillåtet att röka på platsen, vid en rökruta exempelvis.

Är det tillåtet att sätta upp en förbudsskylt på sin egen tomt?

Förbudsskyltar som förhindrar människor från att visas på mark där allemansrätten är inte tillåtna. För att få sätta upp en sådan skylt krävs det ett visst tillstånd från kommunen. Läs gärna mer om detta här.

JCGT och Förbudsskyltar

JCGT har jobbat med skylttillverkning i många år och vi kan göra de flesta typer av förbudsskyltar. Vi jobbar med allt från design, tillverkning och skyltarna skickas direkt från oss i Göteborg. Vi jobbar med ett flertal olika material och vi använder alltid de bästa materialen på marknaden. I vissa miljöer passar ju olika material bättre in än på andra. Vid en hotellentré exempelvis så kanske en rökning förbjuden skylt i mässing är mer passande än i plast.

Vi ger er här även möjlighet att skapa en egen förbudsskylt från grunden. Om ni inte hittar en skylt som passar just er, texten är fel eller skylten är för stor, så kan ni designa en själva. I vårt digitala skyltverktyg kan ni bestämma material, färg, storlek och designa och skapa en personlig förbudsskylt. Om ni behöver hjälp med framtagning av en ny, unik, förbudsskylt så är ni välkomna att höra av er till oss. Vi hjälper gärna till.

Hör av er till oss!

031 24 11 09

butiken@jcgt.se!

logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss