Våra produkter

Rumsskyltar

Rumsskyltar

Märk upp era rum och lokaler med våra rumsskyltar för att öka tillgängligheten så det blir lätt för alla att hitta. Bland våra rumsskyltar hittar ni allt från Taktila piktogram, Dörr- och rumsskyltar och Flaggskyltar.

Klicka här Link arrow
Kontrastmarkeringar

Kontrastmarkeringar

Kolla in vårt breda sortiment av kontrastmarkeringar för bland annat glaspartier, dörrar, kakel och toaletter. De finns i en uppsjö olika färger och former för att det ska passa in i rätt miljö och omgivning.

Klicka här Link arrow
Hänvisningsskyltar

Hänvisningsskyltar

Underlätta för era gäster och besökare att hitta rätt med hjälp av vår Hänvisningsskyltar. Vi har alla hjälpmedel  för att göra er lokal mer tillgänglig. Allt från Golvpilar, Väggskyltar och Takskyltar i olika färger och utföranden.

Klicka här Link arrow
Informationstavlor

Informationstavlor

Att hitta rätt i offentliga byggnader kan ibland vara svårt. Men med våra informationstavlor så blir det lätt att navigera besökarna i en flervåningsbyggnad där man tydligt kan se vilken verksamhet eller avdelning som är på de olika våningsplanen.

Klicka här Link arrow
Kartor

Kartor

Att ha en karta över lokalen ökar tillgängligheten men också säkerheten för era besökare. Att ha en karta över nöd- och utrymningsvägar skapar en trygghet ifall någon fara skulle inträffa. Eller varför inte en orienteringstavla över ett köpcentrum så kunderna lätt hittar.

Klicka här Link arrow

Tillgänglighet i det offentliga rummet

Tillgänglighetsanpassning är att göra sina lokaler tillgängliga för att skapa möjligheter för alla, oavsett funktionsförmåga, att på jämlika villkor kunna delta i det offentliga rummet. Personer med nedsatt orienteringsförmåga, syn och hörsel ska kunna använda och känns sig trygga i den byggda miljön. Offentliga lokaler innebär platser och verksamheter som skall vara tillgängliga för alla, som bibliotek, vårdcentraler och affärer. Tillgänglighet handlar även om att göra det möjligt för alla att kunna kommunicera med och ta del av information från olika myndigheter och verksamheter.

Tillgänglighetsskyltar och kontrastmarkering

Våra produkter för tillgänglighetsanpassning är designade för att följa Boverkets byggregler. Våra taktila skyltar och kartor använder matta och kontrasterande färger med taktil text och blindskrift som följer Punktskriftsnämndens skrivregler. Vi använder oss av universella och tydliga symboler på våra skyltar som är lätta att förstår, vilket underlättar för människor från andra länder som inte kan läsa det svenska språket att hitta dit de ska. Här finner ni även olika former av kontrastmarkering, som i ett UV-beständigt material markerar upp t. ex glaspartier och trappavsatser och på så sätt minskar risken för olyckor.

Läs mer om tillgänglighet på Boverkets hemsida här

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss