Informationstavlor

En informationstavlas huvudsyfte är att vara ett hjälpmedel för gäster och besökare att hitta rätt och ta till sig information.  Den skall vara placerad så den är enkel att hitta och informationen skall vara tydlig och enkel att ta till sig. Vad som informationstavlan informerar om är olika från byggnad till byggnad och ibland räcker det med en tavla och ibland krävs det flera tavlor i byggnaden. En väl genomtänkt informationstavla är ett utmärkt sätt att underlätta era besökarens vardag samtidigt som den kan vara ett snyggt tillskott på en annars tråkig vägg.

En informationstavla, eller orienteringstavla som den kan kallas, passar bäst i offentliga miljöer, som ett kommunhus, sjukhus eller kontor. Den kan förklara på vilket plan olika avdelningar finns eller vilka verksamheter som bedrivs i lokalen. Den kan monteras upp där som passar er, i entrén, vid hissen eller vid en trappa.

Informationstavlor trapphus

En informationstavla kan se ut på olika sätt och skapas på olika sätt. Olika storlekar, material och färger. Den är ett bra sätt tillskott när ni ska tillgänglighetsanpassa era lokaler och öppna upp dem för alla. Vi har ett antal olika system som väl uppfyller BBR (Boverkets Byggregler) samt MFD (Myndigheten för Delaktighet) riktlinjer för skyltning av offentliga lokaler.

Vi rekommenderar ett tavla som består av olika sektioner där varje sektion går att koppla loss från kartan om informationen behövs bytas ut. Standardbredden på skylten är 400, 500 eller 600 mm. Höjden är flexibel.

Då all design och tillverkning sker hos oss i Göteborg så har vi stora möjligheter att ta fram en informationstavla som stämmer in med er grafiska profil. Ni kan få text och symboler taktila eller icke-taktila och önskar ni ha er logga på så fixar vi det. Potentialen är stor.

Om ni behöver en informationstavla till era lokaler så är ni välkomna att höra av er till oss

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss