Visar 42 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Om Husskyltar

Med husskyltar menar vi skyltar som både identifierar huset / byggnaden i sig och de som håller till där. I ett område med många byggnader eller hus så är en husskylt nödvändig för att förenkla för besökaren eller gästen. Speciellt vid nödsituationer där räddningstjänster behöver rycka ut, tydliga och väl synliga husskyltar är då en god hjälp. Samma sak för brevbäraren eller om en kund skall besöka er, enkelhet och tydlighet vart ni befinner er och hur man hittar ditt är A och O.

Fasadskyltar

Husskyltar kan se ut på en massa olika sätt och användas till flera olika ändamål. Men syftet är detsamma. Husskyltar som sitter på en husvägg eller fasad kallar vi för fasadskyltar och dessa är den vanligaste typen av husskyltar. Exempel på fasadskyltar är Husnummerskyltar eller Gatuskyltar.

Husnummerskyltar

Ska ni besöka en byggnad första gången så är risken stor att ni inte vet exakt vilken byggnad ni ska besöka. Om ni hittat rätt gata där det finns flera liknande byggnader så är en väl synlig husnummerskylt en bra hjälp. Då slipper ni leta runt och sparar en massa onödig tid och frustration. En husnummerskylt viktigast funktion är att visa husets nummer, sen hur den ser ut beror på tycke och smak.

Ett alternativ till husnummerskyltar är Fasadsiffror, som ni hittar här:

Gatuskyltar

På en gatuskylt har ni chansen att både skriva med gatans namn och ert husnummer. På vissa gator är gatunamnet inte lika tydligt som hos andra och då kan en förtydning vara på sin plats. Gatuskylten bör placeras så den syns tydligt ut mot gatan, här är val av placering och färg viktigt. Det är dock inget krav att skylten endast skall innehålla gatans namn och huset nummer. Den kan likaväl innehålla företagets namn eller familjens namn.

Andra typer av husskyltar

En husskylt kan även vara en skylt som informerar om vilket företag som håller till i fastigheten, det kan vara en skylt att sätta på er brevlåda med er familjs namn på, eller en skylt med det enkla men tydliga budskapet Ingen reklam tack! En skylt som är informativ och förenklar vardagen. Kort och gott skulle man kunna säga att dessa husskyltar är till för att visa utåt vilka ni är.

Skapa en personlig husskylt

Hos oss kan ni skapa snygga husskyltar från grunden. Ni har stora möjligheter att påverka er husskylt och göra den unik och specialanpassad för er. Här är det bra att tänka på var skylten skall sitta och vad som skall stå på den. Behöver den synas på ett längre avstånd så bör storleken vara större, skall skylten smälta in i bakgrunden eller ska den poppa ut? Det finns inga rätt eller fel när det kommer till husskyltar. För att få tips och inspiration kan ni ta del av våra färdiga designförslag och bara skriva in er text. Ni kan också ta dessa och byta färg, storlek, typsnitt och lägga in symboler eller er logga om ni önskar.

Bara för att en husskylt i första hand är en informativ skylt så innebär inte det att den måste se ful och tråkig ut. Se det här som en chans att utsmycka er vägg och göra något vackert samtidigt. En husskylt som passar till ert hem kanske inte passar lika bra till er sommarstuga exempelvis. Låt miljön påverka utseendet på husskylten, möjligheterna är stora.

Skall husskylten sitta utomhus så rekommenderar vi aluminium eller mässing som material för längst hållbarhet. Är skylten stor så bör den monteras upp med skruv, skall den sitta på en stolpe så kan ni välja stolpfäste som fästmetod när ni designar en husskylt i aluminium. Är skylten mindre och skall monteras på en slät yta så räcker det oftast med dubbelhäftande tejp, vilket ni också kan välja.  Ta chansen att designa din egen husskylt hos oss, ni hittar vårt skyltverktyg här:

JCGT & Husskyltar

Vi på JCGT kan tillverka era husskyltar så som ni önskar och för oss är hög kvalitet till ett bra pris en ledstjärna. Då all tillverkning sker i våra lokaler så ger det oss större möjligheter att se till att kvalitén här hög och att leveranstiden är kort. Vi använder endast de bästa materialen på marknaden och vi jobbar aktivt med att minska vår miljöpåverkan.

Känner ni er osäkra eller hittar ni ingen husskylt som passar er? Då är ni alltid välkomna att höra av er till oss. Detta gör ni enklast via mejl eller telefon.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss