Våra Produkter

Taktila Piktogram

Taktila Piktogram

Våra taktila piktogram har ett stort och brett utbud av tydliga symboler där valmöjligheterna är stora. Det finns möjlighet att välja färg, hörn, och storlek för att skylten ska passa in bra i lokalen och ge den bästa kontrasten så att det blir lätt för alla att hitta.

Våra Taktila Piktogram Link arrow
Kartor

Kartor

Att ha en tydlig och informativ karta i en lokal eller byggnad ger en tydlig överblick hur man ska navigerar och hitta rätt. Våra kartor går att göra taktila samt med punktskrift vilket skapar möjlighet för alla att tyda kartan både med synen och med känseln.

Våra Kartor Link arrow
Informationstavlor

Informationstavlor

Våra informationstavlor kan utformas på olika sätt. Allt från en skylt med öppettider till en våningsskylt som beskriver vilken avdelning som ligger på respektive våning. Självklart gå dessa att göra taktila så alla har möjlighet att läsa informationen.

Våra Informationstavlor Link arrow
Väggskylt

Väggskylt

Guida era gäster och besökare med hjälp av våra väggskyltar. Dessa går naturligtvis att göra taktila med punktskrift så personer med synnedsättning också kan läsa skylten. Det går även att använda sig av symboler för att förtydliga informationen ytterligare.

Våra Väggskyltar Link arrow

Taktila Skyltar

I vår fabrik i Göteborg tillverkar vi taktila skyltar och kartor från grunden, allt från design till produktion. Det ger oss stora möjligheter att skapa kundunika skyltar gällande färg, storlek och symboler. Det är viktigt för oss att kunden är nöjd, samtidigt som vi är noga med att de taktila skyltarna följer de regler och föreskrifter som finns.

Färg:
För att nå maximal synlighet så skall bakgrundsfärgen på den taktila skylten ha en tydlig kontrast mot färgen på texten och symbolen, minst 40 procent i ljushet enligt NCS färgskala. För att skapa ytterligare synlighet så bör den taktila skylten även kontrastera mot väggen den sitter på. Är väggen ljus så bör skylten vara mörk. Materialet vi använder är icke-reflekterande och på så sätt enkelt att läsa av i alla miljöer. Vi erbjuder ett stort urval av färger för att ni skall kunna hitta den färgen som passar bäst för just er. 

Text:
Texten på en taktil skylt är en så kallad relieftext, den är upphöjd 1–1,5 mm och vinklad 20 grader för att förenkla läsbarheten för personer som läser med fingrarna. Typsnittet skall vara rakt och enkelt och vara minst 15 mm högt för bra läsbarhet på långt håll.

Blindskrift:
Blindskrift kallas också för braille efter den moderna punktskriftens skapare Louis Braille. Blindskrift är ett skriftsystem med upphöjda punkter och läses i huvudsak av människor som är blinda eller som har en synnedsättning. Vi följer Punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift. Vi erbjuder punktskrift i tre olika färger, vitt, svart och transparent.

Symboler:
Att en bild eller symbol kan säga mer än många ord är ett välkänt faktum. Bilder är för många personer det enda sättet att ta till sig och förstå information. Att ha symboler på skyltar gör dem med andra ord universella. Det är viktigt att symboler på en taktil skylt är vedertagna och enkla att förstå, inte bara för personer med nedsatt syn, utan även för turister som inte kan läsa svenska eller för människor som till exempel har haft stroke som lättare förstår symboler än text. Ibland kan det till och med räcka med endast en symbol och braille. Vi har genom åren samlat på oss ett stort bibliotek med symboler och saknar vi någon så kan vi skapa en sådan.

Behöver ni taktila skyltar men känner er osäkra? Tveka inte att höra av er till oss. Vi hjälper gärna till med det ni behöver och kommer med förslag eller tips på hur skyltarna kan utformas eller vad de skall förmedla. Vi kan göra skyltar med endast taktil text, endast braille eller endast med symboler, låt fantasin sätta gränser. Låt oss hjälpas åt att göra samhället mer tillgängligt och på så sätt öka möjligheterna för alla.

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss