Köpvillkor

Allmänt

Vår webbshop www.jcgt.se bedriver försäljning dels av fasta produkter som i huvudsak är avsedda för byggindustrin samt även kundunika produkter som kunden själv utformar i vårt designverktyg eller att vi tar fram korrektur med ett designförslag för er.

Följande villkor gäller för beställningar som görs av våra kunder i vår webbshop www.jcgt.se   

Efter lagd beställning ingås ett avtal mellan dig och www.jcgt.se som gäller för din beställning vilket inkluderar eventuella frågor eller tvister som uppkommer som en följd av din beställning. Den version av villkoren som är tillämplig för din beställning är den version som finns tillgänglig på www.jcgt.se vid den tidpunkt då du genomför din order.

Efter lagd beställning skickas en bekräftelse till den e-postadress som du angivit när du har lagt ordern. Ifall du ej erhållit en orderbekräftelse ber vi dig omgående att maila oss till butiken@jcgt.se eller ringa oss till 031-24 11 09 och påtala att ni ej erhållit en orderbekräftelse.

Betalning

1. Klarna (För privatpersoner)
Vi använder oss av Klarna checkout (se Klarnas allmänna villkor) och erbjuder följande betalningssätt:

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.00 – 20.00, fredagar 08.00-18.00 och helger 10.00 – 17.00.

2. Swish
Vi accepterar även betalningar med Swish som förskottsbetalning och vi tar inte ut någon extra avgift för detta. Kunden swishar då beloppet på beställningen, därefter produceras och skickas varan.

3. Kortbetalning
Betala direkt med kort, som Visa & Mastercard. För detta använder vi oss av Nets checkout. Läs deras användarvillkor här.

4. Faktura (För företagskunder)
Företagskunder kan välja faktura vid val av betalmetod när köpet överstiger 999kr/ex.moms. Vi erbjuder E-faktura och E-postfaktura.

Om vår kreditbedömning inte godkänner betalning med faktura så förbehåller vi oss rätten att begära annan betalningsmetod, antingen Swish eller att vi skickar er en förskottsfaktura.

Godkänner inte ni det nya betalningssättet inom 5 arbetsdagar så annulleras ordern. 

Leverans av er beställning:

Frakt: Jcgt.se använder PostNord AB (DPD) som leverantör för leverans av beställningar. Priset för frakten ligger på 34 kr ex moms (42.5 kr ink moms) och vi erbjuder fri frakt på beställningar över 1000 kr ex moms, 1250 kr inkl.moms.

  • För privatpersoner levereras paketet/brevet till er brevlåda eller er närmaste postombud.
  • För företag levereras paketet till av er angiven godsadress.

Hämtas hos JC Gravyr & Tryck: Kunden kan välja att hämta upp sin beställning hos oss på Karl Johansgatan 152, 414 51 Göteborg under kontorstid. Så fort beställningen är färdig att hämtas så meddelar vi detta till kunden via mejl.

Leveranstider
Leveranstiden på majoriteten av våra produkter är högst 3-5 arbetsdagar, men på vissa produkter är den längre då de tar längre tid att producera. Varje produkts leveranstid finns skriven på varje produkt. Vid en lagd beställning där ett korrektur ingår från oss då börjar leveranstiden gälla från den dagen som kunden har godkänt korrekturet. Vi strävar alltid efter att leverera i tid, men vid större beställningar kan det hända att leveranstiden dröjer en dag eller två.

Produkter med längre leveranstid

  • Fasaddekor: 5 arbetsdagar
  • Skyltar med stolpfäste: 5 arbetsdagar

Priser

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar från tid till annan utan föregående avisering. Det pris som gäller för ditt köp är det pris som finns tillgängligt på www.jcgt.se vid den tidpunkt då du genomför din beställning. 

Personuppgifter

Vi samlar in de personuppgifter som är nödvändiga för att:

  • Fullfölja vårt uppdrag att leverera och ta betalt för en vara till dig som beställare
  • För att möjliggöra att vi kan komma i kontakt med dig i specifika kundärenden
  • För att följa myndighetskrav.

Läs vår integritetspolicy GDPR

Klarnas dataskyddspolicy

Avbeställning

Du har möjlighet att avbeställa din vara förutsatt att vi inte har påbörjat produktionen av den.

Ångerrätt och Reklamationer

Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler gäller ej ångerrätten när köpet avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar förutsatt att vi följt kundens anvisningar, vid tvist gäller följande:

  • För produkt där kunden själv designat produkten i vårt designverktyg på jcgt.se jämförs levererad vara mot produktionsfilen som kunden skapat vid beställning, finns en avvikelse mot originalfilen godkänns reklamationen och ny vara tillverkas snarast samt levereras kostnadsfritt.
  • jcgt.se har levererat ett korrektur på produkten och beställaren har godkänt korrekturet. Den levererade varan jämförs mot korrekturet och finns det en avvikelse levereras en ny vara snarast kostnadsfritt.
  • Gäller reklamationen en fast produkt så bedöms produkten mot gällande specifikation för den produkten. Uppfyller inte varorna ovanstående krav godkänns reklamationen och ny produkt levereras snarast som ersättning.

Även av era egendesignade produkter så tillämpar vi en policy att där vi misstänker att ni har stavat fel eller missat något så kontaktar vi er med en kontrollfråga innan vi startar tillverkningen.  

Om en vara av någon anledning behöver reklameras ber vi dig att kontakta vår kundservice via e-post butiken@jcgt.se eller 031-24 11 09 .

Vårt Organisationsnummer
556669-2249