Visar 26 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Varningsskyltar industri

Varningsskyltar arbetsmiljö är till för att, så som det låter på namnet, att varna och uppmärksamma de som arbetar på platsen eller dess besökare för olika risker och faror. Vi erbjuder olika typer av varningsskyltar som bör användas inom olika områden och hittar ni ingen som passar för just er så har ni möjlighet att anpassa er skylt så som ni vill ha den. Vi använder oss endast av tydliga symboler/piktogram och färger som är godkända av Arbetsmiljöverket.

Varningsskyltar för el och strålning

Gula varningsskyltar som varnar för strålning, snubbelrisker eller farlig elektrisk spänning. De är vanliga inom industrin eller på en byggarbetsplats men de förkommer även ute i samhälle, till exempel där det är tillträde förbjudet då det finns en risk för strömförande ledningar. Gul bakgrund med en svart symbol bestående av en triangel med olika piktogram i, och svart text. Den gula färger är enkel att känna igen och säger åt/ber de som ser den att se upp, vidta åtgärder och kontrollera. Våra varningsskyltar arbetsmiljö finns i en slagtålig och lätt aluminium som funkar både utomhus och inomhus. De finns även som en självhäftande dekal, som kan sättas på en plan och rengjord yta. Läs mer om Arbetsmiljöverkets riktlinjer för skyltar här: (AFS 2020:1).

Varningsskyltar för kemiska risker

En varningsskylt för kemiska risker skall finnas vid en kemisk riskkälla. Vilket är något som kan orsaka en skada på grund av sitt kemiska innehåll. Om ni har gasflaskor eller någon annan form av behållare som innehåller ett giftigt, hälsofarligt eller annat skadligt ämne så skall det märkas upp med antingen en skylt eller dekal. Varningsskyltar för kemiska risker innehåller ett faropiktogram (GHS piktogram), som enligt CLP-förordningen skall bestå av en svart symbol på vit bakgrund med en röd ram ställd på spetsen. De varnar för både fysikaliska faror och hälsofaror. Även dessa skyltar finns att köpa i både aluminium och som dekaler. Dekalerna finns även med en reflekterande yta, ifall räddningstjänsten lyser med ficklampor så är dessa enklare att upptäcka. Läs mer om Arbetsmiljöverkets riktlinjer för märkning för kemiska arbetsmiljörisker: (AFS 2011:19).

Titta i vårt resterande sortiment av varningsskyltar här

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss