Filter Close filter

Material

  • Aluminium
  • Plast
Visar 47 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Varningsskyltar som uppmärksammar faror

Om det i området eller i lokalen finns något som personerna där behöver uppmärksamma eller bli varnade för så bör där finnas en varningsskylt. En varningsskylts främsta uppgift är just att visa och förklara vilka risker och faror som kan uppstå på platsen. Finns det den minsta risk för olyckor eller liknande så ligger det i allas intresse att veta om detta. Är man medveten om riskerna så har man möjlighet att välja att undvika platsen eller vara mer vaksam.

Varningsskyltar i olika stil och storlek

Utseendet på en varningsskylt kan variera utefter behov och vad det är den varnar för. Om en person hör ordet varningsskylt är chansen stor att denne tänker på de gula trianglarna som finns i trafiken. Gula trianglar med röd ram som varnar för diverse faror som kan ske längst med vägarna. Men varningsskyltar kan, som sagt, se ut på olika sätt och varna för olika saker. Inom industrin finns det ett standardutförande på varningsskyltar som skall vara detsamma över hela landet. Dessa skyltar måste finnas och de får inte ändras på enligt lag.

Sen finns det varningsskyltar som inte behöver sättas upp enligt lag, men som ändå gör en stor nytta för er och era besökare. Varningsskyltar som inte måste se ut på ett visst sätt utan som kan göras på det sätt ni önskar. Exempelvis om ni vill varna era gäster om att ni har hund så kan skylten se ut på flera sätt.

Det är vanligt att använda både text och symbol på varningsskylten men det finns inget tvång till det. En skylt med endast en tydlig och lättförståelig symbol kan vara minst lika effektiv som en skylt med text på. Det viktigaste är att den är tydlig och enkel att förstå. Något annat som också är viktigt är att skylten placeras på ett rätt ställe och har en bra storlek. Vill ni att bilister skall köra saktare då bör varningsskylten vara stor och placeras vid vägen. Där gör den som mest nytta och där är det enklare för de som kör förbi att se den.

JCGT och varningsskyltar

Vi har här samlat alla de varningsskyltar som vi har i vårt sortiment. Varningsskyltar som används inom industrin eller på en arbetsplats, med standardutförande som följer Arbetsmiljöverkets riktlinjer. Även varningsskyltar som varnar för katter, hundar och hästar finns att finnas här. Varnande skyltar behöver inte vara stela och tråkiga utan kan gott och väl livas upp med någon trevlig färg eller symbol. Roliga varningsskyltar livar upp stämningen i området samtidigt som de är informativa.

Hos oss kan ni köpa varningsskyltar i alla typer och former som ni kan tänkas behöva, hittar ni inte det ni behöver så har ni möjlighet att designa er skylt själva eller så är ni välkomna till att höra av er till oss. Vi jobbar med både design och tillverkning och vi kan skräddarsy er skylt helt efter era önskemål när det kommer till material, storlek, färger och innehåll. Vill ni designa er varningsskylt från grunden så gör ni det enklast här. Så länge ni inte tänker använda skyltarna inom industrin där farliga kemikalier används så kan ni låta er fantasi flöda.

Exempel på varningsskyltar

Vill ni skapa en personlig varningsskylt men känner er osäkra? Letar ni efter en specifik varningsskylt som vi inte har i vårt sortiment? Hör då av er till oss, vi hjälper er. All produktion sker i våra lokaler i Göteborg och vi har stora möjligheter att skapa en varningsskylt utefter era önskemål.

Hör av er till oss idag!

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss