Filter Close filter

Material

  • Aluminium
  • Plast
Visar 52 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Varningsskyltar som uppmärksammar faror

Varningsskyltar är en viktig del av vår vardag, särskilt när det kommer till att säkra vår hälsa och säkerhet. Om det i området eller i lokalen finns något som behöver uppmärksammas eller varnas för så bör där finnas en varningsskylt. En varningsskylts främsta uppgift är just att visa och förklara vilka risker och faror som kan uppstå på platsen. Finns det den minsta risk för olyckor eller liknande så ligger det i allas intresse att veta om detta. Är man medveten om riskerna så har man möjlighet att välja att undvika platsen eller vara mer vaksam.

Varningsskyltar för olika behov

I samhället finns det en stor uppsjö av anledningar till att det behövs varningsskyltar. Varningsskyltar för olika behov, i olika miljöer och med olika utseende. Allt från varningsskyltar som skall vara där enligt lagkrav, som varnar för värre typer av faror / risker. Men också varningsskyltar, utan lagkrav, som mer uppmärksammar om eventuella faror som kan uppkomma. Exempelvis skyltar för lekande barn eller varningsskyltar för djur.

På denna sida har vi samlat ihop hela vårt sortiment på olika typer av varningsskyltar. Här hittar ni allt från standardutföranden av varningsskyltar till egendesignade varningsskyltar som ni kan anpassa efter eget huvud. Vi erbjuder varningsskyltar främst för privat bruk men också som kan användas inom industrin.

Varningsskyltar arbetsmiljö / industri

På en arbetsplats finns det flera potentiella faror att ta hänsyn till. Farliga kemikalier, strömförande ledningar eller brandfarliga ämnen för att nämna några. Arbetsmiljöverket har tagit fram ett fast sortiment för varningsskyltar som ber personen att se upp, vidtag åtgärd och kontrollera.  Detta är varningsskyltar som skall sitta uppe på arbetsplatsen eller industrin där denna typ av risk finns. Allt för ökad säkerhet och bättre hälsa.

Varningsskyltar lekande barn

När det finns många barn i ett område, till exempel i ett bostadsområde eller nära en skola, kan det utgöra en fara för trafikanter. Trafiken kan röra sig snabbt och olyckor kan inträffa lätt. En varningsskylt som indikerar närvaron av lekande barn är en användbar åtgärd för att öka säkerheten. Genom att enkelt och tydligt visa att det finns barn som leker i närheten, uppmärksammas trafikanterna och blir mer uppmärksamma. En varningsskylt för lekande barn är en prisvärd investering som kan minska risken för olyckor i trafiken.

Varningsskyltar djur

Varningsskyltar för djur är alla möjliga skyltar som visar att här finns det djur och det bör man vara uppmärksam på. Detta är varningsskyltar som ber trafikanter att anpassa hastigheten, att arga hundar finns här eller att hästen inte får klappas. Skyltar som kan användas på den egna gården, till hemmet eller vid en veterinärsklinik. Har ni mark där allemansrätten gäller så är det okej för förbipasserande att gå på er den. Om ni där har kossor eller tjurar så kan det vara på sin plats att varna för detta. Läs mer om skyltar på privat mark här.

Varningsskyltar kameraövervakning

Skyltar för kameraövervakning fungerar som en informativ och varnande signal gentemot besökare och gäster. De utgör en betydelsefull kommunikation av att det finns en form av övervakning på platsen, vilket möjliggör för individer att själva fatta beslut om de vill besöka området eller inte. Dessa skyltar har en dubbel funktion i att informera och varna om det förekommer kameraövervakning och därmed göra besökare och gäster medvetna om dess existens.

Varningsskyltar kör sakta

En varningsskylt kör sakta ber trafikanter att sakta ned farten av grund av olika anledningar. På vissa privata vägar kan sikten vara skymd och det finns risker som kan vara bra att känna till. Som lekande barn, djur eller pensionärer. En varningsskylt kör sakta kan också vara en uppmaning från den som äger vägen till trafikanten att hålla hastigheten nere. Speciellt på mindre vägar i tätbebyggt område.

Att tänka på vid beställning av varningsskyltar

Det är ni som beställare av varningsskyltar som ansvarar för att ha koll på de regler som gäller på platsen och att dessa följs. Finns det den minsta tveksamhet så är det värt att kolla upp innan köp. Vilka varningsskyltar måste finnas, har ni tillstånd att sätta upp varningsskylten vid er väg eller vilken information ska finnas med? Detta är frågor som ni kan behöva svar på.

Varningsskyltar är till för att synas, annars är det ingen idé att de sätts upp alls. Det som är viktigt att tänka på där är skyltens placering, storlek och utseende.

Placering av varningsskylt

Varningsskylten bör placeras på en relevant och tydlig plats. De personer som skylten är riktad till ska i god tid kunna ta del av informationen som varningsskylten förmedlar. Om arbetsplatsen kräver viss form av arbetsutrustning så är det viktigt att personalen vet om detta innan de anländer. Då kan skylten med fördel placeras vid arbetsplatsens entré. Skylten tappar sitt syfte om den placeras en bit inne på arbetsplatsen, då är det försent. Samma princip gäller vid montering av varningsskyltar som skall sitta vid en väg. Placera skylten väl synligt på en strategisk plats som förvarnar trafikanten i god tid.

Storlek på varningsskylt

När ni ska välja storlek på er varningsskylt så behöver ni tänka på vilket avstånd skylten skall synas ifrån. Skall skylten sitta vid en arbetsstation eller maskin inne på en arbetsplats så är avståndet inte så stort. Då räcker det bra med en mindre skylt. Men ska skylten läsas av på ett längre avstånd, vid en väg exempelvis, då bör skylten vara större. Här kommer det till tycke och smak, det är viktigt att varningsskylten har en storlek så den syns bra. Men den får inte heller ta över helt och hållet heller. Det viktigaste är tydligheten.

Utseende på varningsskylt

Sist men inte minst så är varningsskyltens utseende en viktig faktor att tänka på innan beställning. Vilken färg, form, text och symboler som skylten ska ha. Om en person hör ordet varningsskylt är chansen stor att denne tänker på de gula trianglarna som finns i trafiken. Gula trianglar med röd ram som varnar för diverse faror som kan ske längst med vägarna. Men varningsskyltar kan, som sagt, se ut på olika sätt och varna för olika saker. Det finns idag olika utseenden på varningsskyltar som man skulle kunna säga är standard. Dessa kan ni enkelt beställa hos oss, men önskar ni göra en egen varningsskylt så har ni den möjligheten också. Det som är viktigast är att varningsskylten är enkel att förstå och ta till sig. I bästa fall skall det räcka att man ser den en kort stund och därefter kan vara mer vaksam.

Designa er egen varningsskylt

Ibland behöver man en varningsskylt som inte finns att köpas. Eller att man tycker de skyltar som finns att köpa inte är tillräckligt snygga för att passa in. Då erbjuder vi er möjligheten att skapa er egna varningsskylt. Hos oss kan ni anpassa en redan befintlig varningsskylt och göra den som ni vill ha den. Om ni vill få in mer text på skylten där ni förklarar vad som gäller på platsen.

I vårt digitala skyltverktyg kan ni skapa er varningsskylt helt från grunden. Ni kan där själva bestämma hur den ska se ut och ni ser direkt hur mycket skylten kommer att kosta. Välj material, storlek, form, skriv in er text och välj typsnitt. Ni kan också lägga in symboler eller en personlig bild på varningsskylten om ni önskar det. På det sättet skapar ni ert eget korrektur och så som skylten ser ut i er skärm så kommer den se ut i verkligheten. Ett enkelt, prisvärt och smidigt sätt att designa och beställa varningsskyltar.

Fästmetoder för varningsskyltar

Vi erbjuder ett antal olika sätt att fästa / montera er varningsskylt. Då varningsskyltar kan se ut på olika sätt och varna för olika saker så kan även platsen den skall monteras på skilja sig från varandra. Ska skylten sitta på en maskin eller en annan plan yta så kan en självhäftande dekal fungera bra, det finns att välja på varningsskyltar för arbetsmiljö. Skall skylten sitta på en vägg eller fasad så kan den antingen skruvas upp med skruv eller tejpas upp med dubbelhäftande tejp. Med tejp blir det inga hål i väggen, men det är viktigt att ytan är plan och ren för att tejpen skall fästa bra. Om skylten inte skall sitta på en fasad så är stolpfäste en vanlig fästmetod på varningsskyltar. Perfekt för montering på lyktstolpar eller andra typer av stolpar som finns.

JCGT och Varningsskyltar

JCGT är en skylttillverkare i Göteborg och vi jobbar med alla led inom skylttillverkning. Från design, produktion till packning och leverans. Detta ger oss stora möjligheter när det kommer till produktion av era varningsskyltar. Då allt sker i egen regi så kan vi hjälpa er med era skyltar och det gör det möjligt för oss att hålla priserna nere och leveranstiden kort. Vi arbetar med de bästa materialen ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv och strävar efter att jobba med en så minimal miljöpåverkan som möjligt. Vi tar vårt miljöarbete seriöst och vi är miljödiplomerade sedan 2012.  Behöver ni vår hjälp med att beställa varningsskyltar till ert hem eller företag så hjälper vi gärna till.

Kontakta oss om varningsskyltar

Har ni några tankar och funderingar angående att beställa varningsskyltar så är det bara att höra av sig till oss. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av skyltproduktion av alla möjliga typer av skyltar, bland annat varningsskyltar. Allt från små till stora frågor. Behöver ni hjälp med design så kan vi göra ett korrektur och en offert till er och behöver ni köpa många skyltar så kan vi vara behjälpliga med det också.

Hör av er till oss med era frågor om varningsskyltar idag. Gör detta antingen via chatt, mejl eller telefon. Vi hörs!

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss