Påbudsskyltar för arbetsmiljö

Det finns olika typer av påbudsskyltar ute i samhället. Det är de i trafiken, de blåvita skyltarna som säger vilken typ av trafik som är tillåten eller som visar åt vilken riktning man får köra. Det finns också påbudsskyltar för arbetsmiljö och det är dessa ni kan hitta här. En påbudsskylt för arbetsmiljö är till för att förordna och visa vilka krav det finns på åtgärder och beteenden på arbetsplatsen samt vilken form av personlig skyddsutrustning som gäller. Om arbetsplatsen kräver att skyddshandskar eller säkerhetssele används då skall detta vara tydligt uppmärkt med en påbudsskylt.

Påbudsskyltar som skylt eller självhäftande dekal

Det som utmärker en påbudsskylt är den blå cirkeln med en vit symbol inuti, svart text på en vit skylt. Vi på JCGT följer Arbetsmiljöverkets riktlinjer när det kommer till utformningen av våra påbudsskyltar. Detta är att det blå fältet skall täcka 50% av skyltens yta och tillverkas i ett slagtåligt material (AFS 2020:1). Våra påbudsskyltar tillverkas i vår fabrik i Göteborg. Hittar ni ingen skylt här i vårt sortiment som ni är nöjda med så kan ni antingen designa en själv, där ni väljer vilken symbol och text ni önskar. Eller så är ni välkomna att höra av er till oss så ska vi se om vi kan hjälpa er utefter era önskemål. Vi är flexibla när det kommer till storlekar och symboler och vi siktar alltid på att göra er som kund nöjda.

Hos oss kan ni beställa era påbudsskyltar i aluminium eller som en självhäftande dekal. En skylt i aluminium har en lång livslängd och den är miljövänlig på det sättet att den inte rostar. Så den kan monteras utomhus och inomhus. En dekal kan enkelt sättas på en plan och rengjord yta, som en dörr, lucka eller fasad.

Har ni några frågor så är ni välkomna att höra av er till oss!

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss