Visar 33 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Förbudsskyltar arbetsmiljö

Förbudsskyltar i arbetsmiljön är viktigt för att förhindra beteende som kan innebära skador eller fara för dem personer som vistas på platsen. Genom tydlig uppmärkning av skyltar så skapar det en tydlighet för anställda och besökare vad som gäller, men det ger även en trygghet för dem och arbetsgivaren. Om det finns en nödutgång som inte får blockeras eller om man behöver påminna sin personal att rökning ej är tillåten på en viss plats, så är det bra att använda sig av just förbudsskyltar. Några tydliga signalement på hur förbudsskyltar i arbetsmiljön ser ut är:

  • Vit bakgrund
  • Svart text och symbol
  • Röd board med ett diagonalt sträck.

Det är viktigt att den röda färgen på skylten täcker 35% av skyltens yta för att göra folk uppmärksam på vad skylten vill berätta. Vi följer Arbetsmiljöverkets riktlinjer. (AFS 2020:1).

Förbudsmärken i olika material

Våra förbudsskyltar för arbetsmiljön kommer i två olika material som ni kan välja mellan. Vi har förbudsskyltar i aluminium som är ett slagtåligt material som gör sig bra både i inomhus och utomhus miljöer. De monteras enkelt upp med dubbelhäftande tejp på exempelvis en dörr eller en vägg. Önskar ni att skylten sitta på ett stängsel så är det enkelt spänna upp den med exempelvis strips. Vi erbjuder även förbudsskyltar för arbetsmiljön som dekaler som ni lätt fäster på en plan och rengjord yta, men med fördel inomhus.

Skapa din egen förbudsskylt arbetsmiljö

Vi har en rad olika fast modeller för förbudsskyltar arbetsmiljö. Skyltar som är vanliga att stöta på i samhället och på olika arbetsplatser. Men ingen arbetsplats är den andra lik därför har ni även möjligheten att skapa en egen förbudsskylt för att den ska passa in i er verksamhet. På skylten går det att välja bland olika symboler som är vedertagna och kända symboler för förbuddskyltar i arbetsmiljön. Välj huvudtext som beskriver själva budskapet, och kompletera med en undertext om budskapet behöver förtydligas.

Andra förbudsskyltar till arbetsplatsen

Förutom standardskyltar som rör förbudsskyltar för arbetsmiljön som är godkända enligt Arbetsmiljöverkets riktlinjer, så finns det en hel del andra skyltar som man kan ha på arbetsplatsen för att bidra till en bättre arbetsmiljö. I vårt designverktyg kan ni designa en helt egen skylt från grunden. Välj mellan olika material, storlekar, symboler, fästmetoder och typsnitt. Ett tips är att välja ett typsnitt som är enkelt, rakt och tydligt så det inte går att missförstå.

Exempel på skyltar man kan göra:

  • Ytterskor förbjudna, använd skoskydd
  • Ej tillåtet att slänga matavfall
  • Ej tillåtet att förvara matlådor

Vårt arbete med förbudsskyltar arbetsmiljö

Vi på JCGT har länge arbetat med att tillverka skyltar av olika slag. Vi anser själva att det är viktigt med en bra arbetsmiljö för allas trevnad och säkerhet. Så att erbjuda skyltar som har med det att göra exemplevis förbudsskyltar arbetsmiljö var en självklarhet. Har ni några frågor eller funderingar gällande förbudsskyltar arbetsmiljö? Letar ni efter en specifik symbol? Behöver ni hjälp att komma på en lämplig text till er skylt? Önskar ni ett annat material? Tveka inte att höra av er till oss.

Ring 031 24 11 09 eller maila butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss