Om Kör sakta skyltar

Kör sakta skyltar är ett enkelt och beprövat sätt för att skapa en säkrare och tryggare miljö för alla. De både varnar och uppmärksammar trafikanter att det finns särskilda omständigheter i området att ta hänsyn till. Omständigheter som skolor, parker, kurvor eller områden med hög fotgängartrafik. En kör sakta skylt gör bilisten eller mopedisten mer medveten om detta och ger den chansen att påverka hastigheten.

Kör sakta skyltar av olika anledningar

Att be en trafikant att köra sakta kan bero på ett flertal olika anledningar. Den främsta är att det rör sig människor i området och trafikanten bör där ta extra hänsyn till detta. Om det förekommer mycket fotgängare eller cyklister så blir atmosfären där mycket trevligare om trafikanterna kör i en lägre hastighet. Kör sakta skyltar bidrar på då till en tryggare miljö i områden där människor bor och rör sig.

Vanliga typer av kör sakta skyltar är dessa

Kör sakta lekande barn skyltar

En vanligt förekommande skylt i samhället är den som varnar för lekande barn och som ber bilisten att köra sakta. Barn är oberäkneliga och det ligger i allas intressen att veta att barn befinner sig i området. Exempelvis vid ett bostadsområde eller en skola / fritids. Titta gärna igenom vårt sortiment av Lekande barn skyltar här.

Kör sakta skylt för djur

I vissa områden finns det mycket djur i rörelse. Som katter, hundar och hästar. En kör sakta skylt som uppmärksammar trafikanten om detta kan skapa en lugnare miljö för djuren och dess ägare. Hitta en färdig skylt eller skap en egen kör sakta skylt för djur här.

Kör sakta lekande pensionärer

Skämt och sido men skyltar som visar att pensionärer rör sig i området är icke att underskatta. En pensionär rör sig kanske inte lika lätt och smidigt som ett barn, snarare tvärtom. Detta gör att om en pensionär behöver korsa vägen så kan det gå extra långsamt och detta kan vara bra för trafikanten att känna till. En skylt med symboler och text Kör sakta lekande pensionärer förtydligar detta.

Kör sakta skyltar med lång hållbarhet

En kör sakta skylt bör i rimlighetens namn sitta utomhus vid en väg. Därför är det viktigt att den är tillverkad i ett slagkraftigt och högkvalitativt material. Att skylten och dess budskap är tydlig även efter att den har stått ute i några år. Vi tillverkar kör sakta skyltar i UV-beständiga material, som aluminium och plast, som står sig bra under en längre period. Skyltarna monteras enkelt upp på en husfasad med skruv eller tejp. Ett vanligt sätt att montera en kör sakta skylt är på en stolpe och då kan ni välja stolpfäste som fästmetod.

Att tänka på vid uppsättning av en kör sakta skylt

Våra kör sakta skyltar är endast till för privat bruk på privata vägar. Önskar ni sätta upp en kör sakta skylt på en allmän väg så bör ni kontakta kommunen. Regler gällande av uppsättning av privata skyltar, som en kör sakta skylt, kan variera så var noga med att ni har tillstånd att montera en skylt. Det kan skilja på om den privata vägen har statsbidrag eller inte exempelvis. Läs mer om regler till uppsättning av privata skyltar här.

JCGT & Kör sakta skyltar

JCGT har tillverkat skyltar för inomhusbruk / utomhusbruk i många år och vi har samlat på oss en gedigen erfarenhet. Vi arbetar med de bästa materialen på marknaden och vi är miljödiplomerade sedan 2012. Då vi både designar och tillverkar våra skyltar på plats så ger det oss stora möjligheter. Möjligheter som att anpassa skyltarna efter kundens behov och ha korta leveranstider. Detta gör också att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att för den sakens skulle ha sämre kvalitet. Kunden får då mer värde för pengarna.

Hos oss kan ni ta del av ett färdigt sortiment av kör sakta skyltar. Dessa kan ni enkelt beställa som de är. Men är det så att i önskar lägga till någon ytterligare information på skylten? Ni kanske vill lägga in en symbol eller skriva in en text som är unik för er. Då kan ni enkelt göra det med i vårt digitala skyltverktyg, som ni hittar här. Utforma en egen, unik kör sakta skylt som är anpassad efter era behov. Välj material, storlek, färg och vilket budskap den ska framföra, priset ser ni direkt i verktyget. Skylten designar idag kan ni ha uppmonterad inom några dagar.

Fråga oss om kör sakta skyltar

Behöver ni en skylt Kör sakta men känner er osäkra så är ni välkomna att höra av er till oss. Inga frågor är för dumma. Hör av er till oss idag, antingen via chatt, mejl eller telefon.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss