Om lekande barn skyltar

Lekande barn är ett nödvändigt ont på platser som kombinerar barn och motortrafik. Barn tenderar att röra sig snabbt och oförutsebart och stressade bilister är inte alltid fullt fokuserade på omgivningen. En tydlig och väl placerad lekande barn skylt fångar snabbt bilisters uppmärksamhet och chansen att den tar till sig av informationen ökar. På platser där barn rör sig ska hastigheten på trafiken vara lägre men det kan gå så snabbt, så alla typer av hjälpmedel är nödvändiga.

Kör sakta lekande barn skyltar

Lekande barn skyltar gäller inte bara för bilister utan även folk på moped eller cykel som kör förbi en lekplats. De kan sättas upp utanför en förskola eller utanför ens privata hem. Men det är inte bara att sätta upp en akta lekande barn skylt utan vidare. För att få göra det krävs det att man har tillstånd från väghållaren. Detta initiativ kan vara uppskattat från era grannar då det hjälper även dem.

Vad ska det stå på en lekande barn skylt?

Utformning och design på en lekande barn skylt kan skilja sig mycket åt. Ett av de vanligaste utseendena är den med gul bakgrund, röd dram och röd förbudscirkel med en svart symbol av två barn inuti. En välkänd och vedertagen symbol som passar bra på en akta lekande barn skylt.

Vilken text som skall finnas på lekande barn skyltar skiljer sig från gång till gång. Ofta är det bra med mindre text med en större storlek, men ibland krävs det mer text på den. Några vanliga uppmaningar är:

  • Akta
  • Kör sakta
  • Sänk farten
  • Varning
  • Stäng grinden

Det beror helt på i vilket sammanhang som era lekande barn skyltar skall sitta. Ibland räcker det med endast symbolen på en skylt för att folk skall förstå dess innebörd. Det finns hellre inga krav på vilka färger skylten skall innehålla eller symboler heller. Varför inte göra med en rolig lekande barn skylt med en personlig touch? Med färgglada bilder på lekande barn och någon rolig text till det. Några exempel är:

  • Busiga barn leker här.
  • Vilda barn
  • Akta våra ungar, kör sakta.

Designa er egen lekande barn skylt

Hos oss på JCGT kan ni ta del av färdiga lekande barn skyltar som ni kan beställa snabbt och enkelt. Men vi ger er även möjlighet att designa era egna varningsskyltar barn så de passar just för er. Skriv in den text ni önskar på en färdig mall, eller skapa en egen skylt helt från grunden. Då kan ni själva välja storlek, färg och skriva och placera texten som ni vill. En akta lekande barn skylt som sticker ut lite med roliga färger och text blandar både nytta och nöje. Den är rolig att titta på samtidigt som att den lättare fångar motortrafikantens blick. Utforma er lekande barn skylt här:

Montera akta barn skylten

Som med de flesta skyltarna så är det viktigt att lekande barn skyltarna placeras där de är väl synliga. Om skylten riktar sig åt motortrafikanter så bör skylten placeras vid vägen. Hur den gör det kan ske på olika sätt. Den kan sättas fast på en grind med buntband eller skruvas fast på en fasad vid vägen. Vill ni montera skylten på en lyktstolpe så kan ni antingen borra fyra hål i mitten – två stycken upptill och två stycken nedtill – och sätta fast skylten med buntband. Om ni väljer att beställa skylten i aluminium så kan ni välja till stolpfäste, som ni enkelt och smidigt använder för att montera skylten på lyktstolpen. Eller någon annan typ av stolpe med rätt diameter.

JCGT och lekande barn skyltar

Vi på JCGT jobbar med alla led när det kommer till skylttillverkning. Från design, produktion av skylten till att den skickas från våra lokaler i Göteborg. Detta gör att vi kan garantera hög kvalitet till ett lägre pris. Det ger dig som kund möjlighet att få din skylt skräddarsydd och att ledtiden blir kort. Vi är miljödiplomerade sedan 2012 och vi arbetar aktivt med att minska vårt klimatavtryck och att använda de bästa materialen på marknaden.

Har ni några frågor så tveka inte på att höra av er till oss. Detta gör ni enklast via telefon eller mejl.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss