Om husnummerskyltar

En husnummerskylts främsta syfte är att utåt sett visa vilket nummer bostaden eller byggnaden har. Vare sig det är ett bostadshus, en föreningslokal eller fabrik så finns behovet av husnummerskyltar. Är skylten tillräckligt tydlig och enkel att läsa av så underlättar det mycket för utomstående hitta till rätt lokal. En snygg nummerskylt hus är inte endast praktisk utan den kan även förgylla en annars så trist vägg.

Viktigt med husnummerskyltar

Det är kommunens uppgift att namnge gator och fastighetens nummer inom sin kommungräns. Alla adresser har ett husnummer och det är kan vara av yttersta vikt att detta syns tydligt utåt. Tänk er att en person åker in i ett bostadsområde där många av husen ser likadana ut. Då är det inte lätt för personen, som är ny i området, att hitta till just den adress den skall till. Har varje hus en väl synlig husnummerskylt så underlättar det mycket för personen. På samma sätt är det en hjälp för hantverkare eller postombud som behöver hitta till er. Eller framförallt om räddningstjänst, som brandkår eller ambulans  som snabbt behöver lokalisera ert hus, då är en husnummerskylt en prisvärd lösnings som kan rädda liv.

Placering av husnummerskyltar

En husnummerskylt bör placeras, som för de flesta känns självklart, där den har bäst synlighet och gör som mest nytta. En husnummerskylt kan klistras fast på en brevlåda utanför gården om inget bättre alternativ finns. Om själva byggnaden finns långt från vägen så kan det vara svårt att läsa en skylt som sitter där på. Därför kan den sättas på brevlådan, ett stängsel eller en stenmur om en sådan finns. Den vanligaste placeringen av husnummerskyltar är dock på en husvägg. Gärna vid en gavel eller en bit ifrån ytterdörren.

Utseende på nummerskyltar hus

Även om husnummerskyltar har samma syfte – de ska informera om husets nummer – så kan de se olika ut. De kan tillverkas i olika material och de kan innehålla olika typer av information. Så länge husnumret är med på skylten dvs. Det viktigaste är tydligheten, det är bättre att husnummerskylten är tydlig än något annat. Huruvida skylten är tydlig eller inte beror helt på omgivningen den skall sitta på. Skall er husnummerskylt sitta på en svart vägg så rekommenderar vi en ljus färg på sifferskylten. Desto längre från vägen som skylten skall sitta desto större bör skylten vara.

En vanlig design på en husnummerskylt är endast husnumret utskriven i siffror. Då lämnas inga tvivel om vilket husnummer som gäller här. Men en nummerskylt hus måste inte så ut såhär. Inget hindrar er från att skriva ut numret med bokstäver istället. Så istället för att skriva 13 så skriver ni TRETTON. En annan vanlig variant av husnummerskyltar är att skriva ut gatunamnet med mindre bokstäver och husnumret med större bokstäver. Ni gör det som känns bäst för er.

Ett alternativ till husnummerskyltar är en egendesignad gatuskylt där ni skriver in adressen direkt på skylten. En annan vanlig lösning är utskurna fasadsiffror i plast eller metall som på långt håll visar ert husnummer.

Designa er egen personliga husnummerskylt

Om ni behöver beställa en husnummerskylt som skall passa hos just er så har ni möjligheten att designa den själva. I vårt digitala skyltverktyg så kan ni skapa en husnummerskylt som ni tycker är snygg samtidigt som den passar bra på er vägg. Välj storlek själv, färg, fyll skylten med egen text och symboler och se i realtid hur skylten kommer att se ut efter tillverkning och dess pris. Det har aldrig varit enklare att beställa en husnummerskylt som det är idag. Ta del av färdiga designförslag här och anpassa den efter eget tycke eller designa er skylt från grunden. Allt från enkla och prisvärda husnummerskyltar i plast till lyxigare varianter i mässing. Hitta vårt digitala skyltverktyg och börja designa er husnummerskylt här.

JCGT och husnummerskyltar

Hos oss på JCGT kan ni tryggt och säkert beställa era husnummerskyltar. Vi tillverkar alla våra skyltar i våra lokaler i Göteborg med de bästa och mest miljövänliga materialen på marknaden. Då vi jobbar med alla processer, från design till att skylten skickas till kund så kan vi utlova hög kvalitet med korta leveranstider. Det är viktigt för oss att det skall vara enkelt för er som kund att beställa era skyltar från oss. Har ni några frågor eller så gällande husnummerskyltar så är ni välkomna att höra av er till oss via mejl eller telefon.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss