Visar 30 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Om fasadsiffror

Smak ligger i betraktarens öga. Detta gäller i de allra flesta kontexter och val av fasadsiffror är inget undantag. Tvärtom är det ett val som kommer att prägla fastigheten under lång tid framöver. Fasadsiffror ger karaktär. Det säger någonting om den byggnad på vilken de sitter. Att välja fasadsiffror är något som många människor aldrig kommer att göra under hela sina liv. Fastighetsägare kan komma att göra det vid något eller ett par tillfällen men det är ovanligt. Detta gör att man, då man står inför uppgiften att välja fasadsiffror, bör tänka efter både ett och två varv. Hur vill jag egentligen att fastigheten ska uppfattas? Detta är centralt vare sig det handlar om en villa, ett lägenhetskomplex eller en annan typ av byggnad.

JCGT och fasadsiffror

Under åren som aktiva inom svensk skyltmarknad har vi växt både på bredden och på djupet. Vi har växt till att bli ett självklart val för mängder av såväl privatpersoner som företag som står inför uppgiften att skaffa nya fasadsiffror – eller andra typer av skyltar för den delen. Vi brinner för det vi gör och det tror vi är den viktigaste anledningen till att allt fler väljer våra produkter för varje år som går.

Våra fasadsiffror

Val av fasadsiffror handlar till syvende och sist om tycke, smak och stil. Hur vill jag att fastigheten jag äger eller ansvarar för ska uppfattas utifrån. Här spelar fasadsiffrorna onekligen en stor roll eftersom de utgör en viktig detalj på byggnaden. Det handlar å ena sidan om de siffror man väljer ska matcha byggnaden på vilken de ska sitta. Å andra sidan är ”matcha” ett relativt begrepp. Vill man att de fasadsiffror man väljer ska ligga i linje med fastighetens arkitektoniska framtoning? Då kanske det kan vara läge att tänka mer traditionellt kring den produkt man väljer. Om man däremot vill vara lite nydanande och testa på något nytt – ja, då kan det vara läge att gå emot strömmen. Detta är upp vill varje kund men vi på JCGT bistår gärna med vår expertis kring fasadsiffror.

Fasadsiffror / hussiffror är också viktiga ur en säkerhetsaspekt. Vid akut sjukdom är tiden en oerhört viktig faktor och räddningspersonalen behöver komma fram till den drabbade så fort som möjligt. Då är en tydlig fasadsiffra ett bra hjälpmedel, ett hjälpmedel som kan rädda liv. Det är också ett bra hjälpmedel för andra personer som behöver hitta till ert hem. Vardagen är redan stressig som den är och att behöva leta efter ett hus bland många i ett bostadsområde gör det inte bättre. Fasadsiffror kan då vara en bra hjälp för postombud, hantverkare, matutkörning och era vänner.

På JCGT erbjuder vi tre olika typer av fasadsiffror:

Aluminium

Stilrenhet och kvalitet. Det är vad fasadsiffror i aluminium utstrålar. Detta har varit ett självklart val för fastighetsägare i många år. Det är inte särskilt svårt att förstå varför så är fallet. Förutom att detta är ett väldigt vackert alternativ – fasadsiffror som passar till olika typer av byggnader och arkitekturstilar – så är det dessutom ett väldigt hållbart alternativ. Den som skaffar fasadsiffror för utomhusbruk kan glädjas åt att produkten inte kommer att rosta. Du väljer själv storlek och typsnitt på de fasadsiffror i aluminium som du beställer från oss. Vi på JCGT tar emot din beställning, tillverkar och levererar produkten, snabbt och enkelt!

Plexiglas

Vår andra lösning, som är minst lika populär som ovanstående fasadsiffror, består av plexiglas. Här får du, som kund, välja mellan siffror i antingen vitt eller svart utförande. Här kan det förstås vara klokt att välja en färg som utmärker sig på den fasad som du har. En vit siffra är exempelvis att föredra mot en mörk fasad. En mörkare siffra är tvärtom bäst mot en ljusare sådan. Detta är kanske en uppenbar komponent vid val av fasadsiffror, men ändå relevant att förtydliga om ni frågar oss. Precis som vid val av fasadsiffror i aluminium så får du välja storlek och typsnitt på de siffror du valt. Se till att fundera noga så att du hittar en stil som förgyller ditt hus och ger det den stil som du vill att det ska ha. Här ska poängteras att det inte finns några rätt eller fel. Det finns traditionella och mindre traditionella val.

Mässing

Vår tredje lösning, en nyare och lyxigare variant av fasadsiffror. Mässing är ett populärt material när det kommer till skyltar och annan utsmyckning. Ett material som är mer kostsamt men också elegantare och väldigt stilfullt. Det är ett snyggt och hållbart material som ändras ton i färgen med åren. Unna er fasadsiffror i mässing och förvandla en tråkig vägg till något vackrare.

Även här har ni möjlighet att välja mellan olika storlekar, material och typsnitt. Om ni vill skapa en unik fasadsiffra i mässing så är ni välkomna att kontakta oss. Vi kan göra det mesta.

Storlek på fasadsiffror

När ni ska välja vilken storlek ni skall ha på er fasadsiffra så bör ni fundera på två saker. Vart ska den monteras upp och på hur långt avstånd skall den synas på? Ju större fasadsiffror desto längre avstånd syns de från och det kanske är lätt att välja den största för säkerhets skull. Men om avståndet mellan fasadsiffran och bilvägen inte är så långt så behöver inte siffran inte vara så stor. En för stor fasadsiffra kanske tar lite för mycket plats ock fokus än vad den behöver. För att ge er som kund många möjligheter så kan ni välja mellan ett flertal olika storlekar på er fasadsiffra.

Montering av fasadsiffror

Har du beställt, eller funderar på att beställa, fasadsiffror från JCGT? Då ska du veta att alla produkter, alldeles oavsett material och utförande, kommer med en tydlig monteringsguide. Du kommer att läsa av instruktionerna och montera dina siffror utifrån dessa. Om några frågetecken skulle dyka upp så är du självklart välkommen att kontakta oss på JCGT. Vi hjälper dig!

Vid montering av fasadsiffror har ni möjlighet att stick ut lite extra. Ni har redan valt vilket material ni skall ha och ni har bestämt storlek på fasadsiffrorna. Det som då återstår är montering och placering och här finns det inga rätt eller fel. Är det tydligt så kan ni göra som ni vill. Har ni ett tvåsiffrigt husnummer så är det vanligast att placera de båda siffrorna bredvid varandra. Men de kan också placeras i lodrätt läge, eller i ett diagonalt läge om ni känner för det. Ni bestämmer själva och det är ni som avgör vad ni tycker är snyggt.

Placering av fasadsiffror

Som vi har beskrivit innan så är fasadsiffror en snygg detalj på ett hus samtidigt som det kan utgöra en, i värsta fall, livsavgörande roll. När ni har valt material, färg, storlek så bör ni tänka på dess placering på fasaden. Varifrån på byggnaden syns de bäst och varifrån i området bör man kunna se siffrorna ifrån? Även om det är snyggt att ha fasadsiffrorna bredvid dörren så gör de ingen större nytta om dörren är skymd från bilvägen. Placera er fasadsiffra på en relevant plats på er vägg. Den ska inte vara skymd och den ska synas där besökaren kan väntas befinna sig när den letar efter byggnaden. Med rätt storlek, färg och placering så ökar synligheten och nyttan med fasadsiffror.

Fasadsiffror för alla

Hos oss på JCGT är alla välkomna. Våra produkter finns för alla typer av fasader och kan användas därefter. Det är minst lika enkelt att beställa fasadsiffror hos oss om ni handlar som privatperson eller företagskund.

Privatpersoner

Har du en villa som behöver nya hussiffror? Titta igenom det utbud av siffror som vi erbjuder. Många villor i Sveriges pryds idag av fasadsiffror som designats och tillverkats av oss på JCGT. Fasadsiffror för privat bruk kan även användas på lägenheten, radhuset, sommarstugan eller vinterstugan. Här kan det vara bra att titta runt och se hur grannens fasadsiffror ser ut. Ibland är det viktigt att det ser enhetligt ut i området mellan husen / stugorna.

Det finns flera att visa sitt husnummer utåt. Ett tips är att också titta på våra andra produkter för husnummer. Kanske vill du ha ett husnummer där siffran står i bokstäver istället för siffror?

Företag och organisationer

På JCGT har vi lång erfarenhet av att jobba med företag, organisationer och föreningar i en stor variation av branscher. Bland våra kunder finns allt från större till mindre företag. Allt ifrån privata till offentliga organisationer av varierande typ. Vi vet vad som krävs för lyckade samarbeten mellan vår verksamhet och er. Fasadnumret ni beställer designas och specialanpassas efter era behov och önskemål. Då all design och tillverkning sker i våra lokaler så kan vi garantera hög kvalitet på fasadnumret och en snabb och krångelfri leverans. Vi är miljödiplomerade sedan 2012 och vi jobbar endast med de bästa materialen ur ett hållbarhets- och miljöperspektiv. Vi tror på kvalitativa produkter, tillverkade i Sverige till ett lågt pris och en snabb leveranstid.

Vår fasadsiffror i aluminium och mässing är bedömda och godkända i SundaHus miljödata. Vi erbjuder även fem års garanti.

SundaHus logga

Investera i högkvalitativa fasadsiffror idag!

Vill du förgylla fasaden på ditt hus med nya, fina fasadsiffror? Då kan du glädjas åt att du har hamnat helt rätt. JCGT tillhör ett av Sveriges snabbast växande företag inom fasaddekor, husnummer och liknande produkter. När du tar kontakt med oss kan du räkna med två saker: 1) Högkvalitativa produkter som kommer att hålla under många år framöver. 2) Ett samarbete som består av smidig dialog och tydliga villkor från början till slut. Detta garanterar vi.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss