Filter Close filter

Material

  • Aluminium
  • Mässing
  • Plast
  • Plexiglas
Visar 37 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Om husnummer

Låt oss tala om husnummer. Det är onekligen någonting som de allra flesta ägnar ganska lite tid åt att tänka aktivt på. Ibland för att de själva inte äger någon fasad att sätta upp husnummer på. Ibland för att de inte har reflekterat över att man faktiskt kan byta ut skyltarna så att husnumret blir betydligt finare. Detta vill vi ändra på.

Det sker emellanåt att fastighetsägare investerar i nya skyltar för husnummer och för varje år som går så vänder sig allt fler av dessa till oss på JCGT. Under de år som vi funnits på marknaden har vi blivit ett alltmer självklart val för den som letar husnummer. Kanske är det just därför som du besöker vår sida idag? Oavsett anledning så är du varmt välkommen till oss!

Praktiska fördelar med husnummer

Som sagt: Husnummer, och vikten av att förse fasaden med bra skyltar, kanske är något som de flesta inte reflekterar över särskilt ofta. Detta gör för den sakens skull inte att de fördelar som kommer med att uppdatera husnummer blir mindre betydande. En av de allra tydligaste är förstås att det blir lättare att känna igen huset. Alla människor känner igen frustrationen då man inte kan hitta en byggnad eftersom dess husnummer är för litet eller defekt. Detta är irriterande då man är gäst/besökare i en ny fastighet men ännu mer frustrerande för de som dagligen besöker olika fastigheter. Servicepersonal, utryckningspersonal och brevbärare är några exempel på de yrken som tjänar på husnummer som syns. Framförallt då akutfall uppstår och en exempelvis ambulans måste hitta till ert hem. Då kommer ni inte ångra att ni satte upp de där hussiffrorna på er vägg.

Köpvanorna i samhället förändras och övergår mer åt digital handel. Fler och fler väljer att handla på webben och få sina varor levererade till dörren. Allt från hemelektronik till mat. För att reducera risken att varorna går i retur till terminaler är det mycket viktigt att hus och portnummer är märkta med stora husnummer för att underlätta för chauffören som levererar varorna.

Estetiska fördelar med husnummer

Husnumret är en del av en fastighets estetiska framtoning. En viktig detalj som kan sätta prägel på hela uppfattningen av byggnaden utifrån. Vilket husnummer man väljer för sin fasad är i slutändan en fråga om tycke och smak. Hur vill jag egentligen att mitt hus ska se ut?

Det husnummer som väljs kommer att kunna sätta en personlig prägel på fastigheten. Det finns de som medvetet väljer ett otraditionellt husnummer till en mer gammaldags fasad. Detta är något som kan sticka ut och göra att fastigheten skiljer sig från omgivning och norm. I andra fall, och betydligt vanligare, väljs ett husnummer som gör raka motsatsen. En skylt som ligger helt i linje med den arkitektur och stil som huset har.

Hur ser ditt val av husnummer ut? Om du har svårt att välja eller om du har frågor om olika typer av skyltar – Hör av dig till oss på JCGT så rätar vi ut dina frågetecken! Du når oss antingen på telefon eller via email.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

Var ska husnumret placeras?

En mycket relevant fråga att fundera över för den som letar husnummer. Tyvärr har den inget entydigt svar. Placeringen bör helt enkelt bero på hur fastigheten är placerad och vad man känner att man vill åstadkomma. I vissa fall kan placeringen av (exempelvis) en lägenhetsfastighet vara sådan att man, som besökare, mestadels ser huset från sidan. I dessa fall är det förstås rimligt att placera ett husnummer på sidan av huset. Beroende på komponenter som avstånd till huset från anslutande vägar och belysning kan man fundera över vilken typ av husnummer som passar bäst. Är skylten synlig från den väg besökare till huset kan tänkas komma från? Om inte kan det kanske vara värt att fundera över en större skylt som syns bättre. I andra typer av fastigheter och fasader kan det tvärtom vara rimligt att placera husnumret vid entrén för att underlätta för besökare, brevbärare och andra. I vissa fall kan det vara att föredra att placera husnummer på både sidan av huset och vid husets entré/entréer. Alla hus har unika förutsättningar och det är därför viktigt att utgå ifrån dem.

När det gäller placering av husnummer så beror det helt enkelt på. Det är därför viktigt att fundera noga över var det ska placeras och hur väl det kommer att synas innan man beslutar om något. Som hjälp på traven finns vi på JCGT. Vi är nämligen experter på just detta. Förutom att vi kan rekommendera husnummer som samstämmer med den arkitektoniska stil som huset har så kan vi också komma med rekommendationer kring skylten / skyltarnas placering.

Husnummer – Hussiffror eller skylt?

Ja, hur vill du egentligen att husnumret på din fastighet ska presenteras? Här erbjuder vi på JCGT lösningar för olika smaker. Vissa fastighetsägare väljer att presentera sitt husnummer i form av fristående siffror. Detta är ett klassiskt och fortsatt mycket populärt sätt att pryda fasaden. I vårt sortiment hittar du tre olika typer av fristående hussiffror att presentera ditt husnummer med. En variant består av aluminium, en i plexiglas och den sista i mässing. Vilken du föredrar är helt enkelt upp till dig men vi hjälper gärna till och konsulterar om saken. Ett husnummer som är ordentligt monterad håller i många år utan att tappa sin glans.

Om du föredrar en skylt för att presentera ditt husnummer så finns en rad lösningar. Titta igenom vårt sortiment och välj den som du tycker passar ditt hus bäst!

En annan aspekt att tänka på innan man väljer vilken typ av husnummer som skall sitta på ens husvägg är att titta runt i närområdet. Använder era grannar samma typ av husnummer så kan det vara en god idé att rätta sig i ledet och följa dem. Både för att skapa enhetlighet och samtidigt hålla en god grannsämja. Finns där ingen enhetlighet när det kommer till husnummer så är det fritt fram att följa er egen smak.

Skapa skylt med husnummer

Är det svårt att välja vilken stil du önskar på din skylt med husnummer. Testa då vårt digitala skyltverktyg. Här designar du själv din skylt helt efter dina egna önskemål. Detta går att göra direkt via vår hemsida och du ser resultatet i realtid. Detta är ett mycket uppskattat verktyg för de som letar skyltar med husnummer till sin fastighet men har svårt att hitta en som passar just för den. Titta gärna in på vår sida med husnummerskyltar för att få idéer och inspiration. Använd några av våra färdiga modeller eller skapa en egen från grunden.

Ett tips kan vara att bryta mot det traditionella valet att låta siffror utgöra husnumret. Istället kan du välja att skriva det nummer som ditt hus har med bokstäver; exempelvis ”Åtta” eller ”Sexton”. Önskar ni göra detta så hittar ni våra fasadbokstäver här. Likt våra fasadsiffror så kan dessa beställas med olika material, färger, storlekar och teckensnitt.

JCGT och Husnummer

JCGT har tillverkat skyltar och andra liknande produkter sedan 2006. Däribland fristående husnummer och skyltar med husnummer på. Vi arbetar med högkvalitativa material som kan användas inomhus som utomhus. Priset på våra produkter kan vi hålla nere och det beror på flera anledningar. Dels för att kunden själv bestämmer utseendet på sina husummer, så vi kan snabbt börja tillverkningen efter lagd beställning. Det behövs inga mellanhänder och dessutom så blir leveranstiden kortare. En annan anledning är att all tillverkning och design sker i våra lokaler i Göteborg. Det ger oss mer kontroll och större chans att garantera kvalitativa produkter.

Kontakta oss om husnummer!

JCGT står till förfogande med såväl högkvalitativa husnummer som för frågor och funderingar. Vi vet att köpa husnummer inte är något som görs ofta i ens liv och att man kan känna osäkerhet för det. Hittar ni inte det ni önskar så kan vi hjälpa er att skapa husnummer som ni är nöjda och stolta över. Tillsammans med er skapar vi en trevlig fasad med snygga husnummer. Ring eller maila till oss redan idag så svarar vi så snart vi kan.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss