Skyltar med lägenhetsnummer

Om en adress innehåller fler bostäder så har varje bostad fått ett eget nummer. Detta nummer skapas genom en standard från Lantmäteriets föreskrifter för lägenhetsregister. Detta nummer visar / förklarar vart i byggnaden som lägenheten är benägen. Vanligtvis är detta en fyrsiffrig kod som står på en lägenhetsnummerskylt som brukar sitta högst upp på dörrkarmen till en dörr.

Vad betyder siffrorna på en lägenhetsnummerskylt?

Siffrorna anger vilken våning och vilken plats på våningen som lägenheten är belägen. De två första siffrorna visar våningsplan, entréplan har nummer 10, plan 1 har nummer 11 och så vidare. Om det finns våningsplan under entréplan så namnges dessa 09 och nedåt. De två sista siffrorna på lägenhetsnummerskylten anger lägenhetens plats på våningen, där lägenheten som ligger längst till vänster av trappan har nummer 01 och så fortsätter det i solens riktning.

Lägenhetsnummerskyltar som rumsnummerskyltar

Att sätta upp en sifferskylt på dörrkarmen är ett beprövat och väl använt sätt i Sverige och det är inte bara till lägenheter det används. En annan vanlig användning är att ge olika specifika rum sina rumsnummer. I en större byggnad med många rum, ett kontor eller skola exempelvis, så har varje rum ett eget rumsnummer. Dessa nummer fungerar på samma sätt som vi beskrev här ovan och dessa rum behöver också rumsnummerskyltar.

Lägenhetsnummerskylt i graverad plast

En lgh-skylt ska finnas där för den som behöver informationen och det är viktigt att den är tillverkad i ett material med lång hållbarhet. Det vanligaste materialet är plastskyltar med graverad text. Lasergraverade skyltar är ett prisvärt och hållbart material och som är enkelt att hantera vid tillverkning. Vilket innebär kortare leveranstider. Vi kan även tillverka lägenhetsnummerskyltar i metall, som aluminium och mässing.

En skylt med lägenhetsnummer monteras oftast upp med endast dubbelhäftande tejp. Då sitter den bra och länge. För att försäkra sig om att skylten ska sitta kvar så är det möjligt att skruva fast skylten med två stycken skruvar. Designa och beställ era lägenhetsnummerskyltar på webben

I vårt digitala skyltverktyg så, som ni hittar här, så kan ni själva designa er lägenhetsnummer skylt och beställa. Det ger er möjlighet att specialanpassa den, ni ser priset direkt och kan beställa enkelt med snabb leverans. Ju fler skyltar ni köper desto billigare pris per skylt blir det. Ni hittar färdiga designmodeller som ni kan använda er av, men önskar ni byta färg eller storlek så finns möjligheten till det. Skriv in ert nummer, lägg skylten i varukorgen, skriv nästa nummer och återupprepa proceduren.

Hur gör jag om jag vill beställa en större mängd lägenhetsnummerskyltar?

När behovet finns att köpa lägenhetsnummerskyltar så handlar det ofta om många dörrar som behöver skyltar. Ett bra exempel är ett nybyggt flerbostadshus med många lägenheter, eller ett kontor med många rum. Ett enkelt och smidigt sätt att beställa många skyltar på en gång är att skapa en skylt i vårt skyltverktyg och sedan använda Excel. Fyll i Excel-dokumentet och ladda sedan enkelt upp det i skyltverktyget och skyltarna skapas på kort tid. Behöver ni hjälp så är ni välkomna att höra av er till oss på butiken@jcgt.se.

JCGT och lägenhetsnummerskyltar

Vi på JCGT har tillverkat lägenhetsnummerskyltar till flera stora nybyggnationer runt om i Sverige genom åren och vi erbjuder korta leveranstider och god kvalitet på skyltarna. Vad än ni behöver så kan vi fixa det mesta. All tillverkning sker i våra lokaler i Göteborg så vi har stora möjligheter till att skapa kundanpassade skyltar på kort tid.

Hör av er till oss om ni har frågor eller om ni är redo att beställa lägenhetsnummerskyltar, ni kommer inte ångra er!

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss