Visar 54 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Kontrastmarkering Glasparti & Glasdörrar

Kontrastmarkering glasparti är nödvändigt i en allmän lokal. Enligt Boverkets Byggregler bör glasväggar, glaspartier eller glasdörrar kontrastmarkeras i publika lokaler och gemensamma delar i bostadshus. Detta för att förhindra olyckor som uppstår genom att människor inte ser glaset och kolliderar med det. Stora glaspartier i publika miljöer kan vara svåra att upptäcka. Lampor bländar, belysningen kan skilja sig från rum till rum och diverse reflekterande material kan förekomma. SRF (Synskadades riksförbund) rekommenderar att använda sig av kontrastmarkering som passar på båda sidorna av glaset. Kolla gärna in vårt rika sortiment av konstrastmarkeringar för glaspartier här nedan.

Kontrastmarkeringens glas färg och höjd

Det är viktigt att färgen på kontrastmarkeringen, eller varningsmarkeringen avviker från bakgrunden. Boverket rekommenderar en ljushetskontrast på 0.40 enligt NCS (Natural Color System) mellan kontrastmarkeringen och den omgivande ytan. Så om omgivningen består av ljusa väggar så passar en mörkare kontrastmarkering bättre. Glaskontrasten bör placeras i ögonhöjd både för stående och sittande personer. Därför rekommenderar vi att två rader kontrastmarkering monteras på varje glasparti, exempelvis på höjderna 900 mm och 1500 mm ovanför golvytan.
Läs mer om vilken höjd ni bör sätta er kontrastmarkering här:

Kontrastmarkering glasparti skapar tillgänglighet

Vi erbjuder ett rikt utbud av former och färger på kontrastmarkeringen. Då alla färger varken passar eller är godkända i alla miljöer tycker vi det är viktigt att det finns ett brett utbud att välja mellan. Vissa har vi tagit fram specifikt för skolmiljö, där de kan användas i lärande syfte och kan väcka nyfikenhet. Önskar ni en specialanpassad kontrastmarkering glas, som er logga exempelvis till ett fönster, så kan vi hjälpa er med detta. Allt från design till tillverkning.

Tillverkningen av våra kontrastmarkeringar för glasparti sker i våra lokaler i Göteborg och vi strävar efter bästa kvalitet och ett miljövänligt arbetssätt. Känner ni för att hjälpa till att öka tillgängligheten i samhället och göra era glaspartier och glasdörrar mer tydliga, då bör ni kolla in våra Kontrastmarkeringar för glasparti.

Vid montering rekommenderar vi att ni gör rent fönstret innan med fönsterputs eller liknande så inget damm eller smuts finns kvar. De kan monteras på era glaspartier inomhus och utomhus, men bör om möjlighet finns monteras inomhus där de inte utsätts för påfrestningar som varierande väderlek. Monteringsinstruktioner och en monteringsvideo finns på varje produkt.

Läs mer på Boverkets hemsida om kontrastmarkering

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss