Kontrastmarkering Dörrkarm & Dörrhandtag

Kontrastmarkering dörr för ökat synlighet. Enligt Boverket så innehåller en byggnad flera viktiga målpunkter som bör vara enkla att upptäcka även för personer med nedsatt synförmåga eller andra orienteringssvårigheter. Dörrar är en av dessa viktiga målpunkter. Är lokalens dörrar inte tillräckligt synbara så finns det olika sätt att kontrastmarkera dessa. Är det en glasdörr så kan ni kontrastmarkera glasytan, (se våra kontrastmarkeringar för glas här.) Två andra bra hjälpmedel är kontrastmarkering dörr, för dörrkarm och dörrhandtag.

Dörrkarmskontrast

En dörr i alla publika lokaler bör kontrastera väl mot dess omgivning och på så sätt vara enkel att se och upptäcka. Exempelvis om väggen är ljus så bör dörrens färg ha en mörkare färg. Har den inte det så är vår kontrastmarkering förr dörrkarm ett bra alternativ. Den är tydligt utan att vara alltför påtaglig och enkel att montera. Vi erbjuder tre olika bredder så kontrastmarkeringen skall fungera just för ert dörrfoder. En video med monteringstips och en skriftlig monteringsanvisning finns på varje produkt.

Kontrastmarkering Dörrhandtag

Även en dörrs handtag bör vara väl synligt och enkelt att upptäcka för alla personer som besöker lokalen. Är handtaget alltför otydligt bör det kompletteras med en kontrastmarkering som gör att det sticker ut från bakgrunden. Vi erbjuder flera färger att välja emellan som passar för både ljusa och mörka dörrar. Ni som kund anger diametern på hålet själv för att kontrastmarkeringen skall fungera just för er.

Läs mer på Boverkets hemsida om kontrastmarkering

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss