Visar 87 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Om fasadbokstäver

Fasadbokstäver, eller husbokstäver är ett snyggt och bra sätt att markera upp ert hus och göra det enklare att identifiera. Är ert husnummer 5F så är en fasadbokstav, kombinerad med en fasadsiffra, ett effektivt sätt att visa det utåt. Fasadbokstäver kan även användas till att skriva ut hela siffran, att istället för 5 skriva FEM.

Fasadbokstäver – Nytta och nöje

Ta hjälp av fasadbokstäver när ni ska markera ert hus. På en gata, där många hus har ett liknande utseende, så är det svårt för en utomstående att hitta rätt. Det underlättar för postombud, hantverkare eller släkt och vänner att hitta till ert hem. Husbokstäver kan även ha en livräddande roll då det hjälper räddningstjänst att snabbt hitta till er vid behov. Fördelarna med fasadbokstäver är många, de har en bra funktion samtidigt som de är snygga. Fina husbokstäver kan förvandla en trist vägg och göra den till något vackrare.

Placering av husbokstäver

Vilken typ av fasadbokstäver och vart de skall placeras är olika från hus till hus. Det viktigaste att tänka på vid montering är att bokstäverna behöver synas tydligt från vägen eller gatan utifrån. Rikta dem åt det håll de har bäst synlighet från. Är er husvägg eller fasad en längre bit från vägen så behövs större husbokstäver, ju längre bort desto större. Känner ni er osäkra på vilken stil ni ska ha så är ett tips att kolla på grannen och göra något liknande, enhetlighet är snyggt det med. I många bostadsrättsföreningar eller samfälligheter önskas det en enhetlig användning av fasadbokstäver.

Fasadbokstäver till företag

Har ni ett företag så ligger det också i ert intresse att kunder eller andra besökare enkelt hittar till er. Här kan fasadbokstäver vara en bra hjälp. Ni kan, som exemplet tidigare, skriva ut ert husnummer så det syns tydligt. Ni kan även använda husbokstäver till att skriva ut ert företagsnamn på fasaden. Då blir det ännu enklare för era besökare att hitta. Vi har stora möjligheter här att skapa fasadbokstäver i er stil, med er önskade färg och typsnitt.

Husbokstäver är också vanligt förekommande för att beskriva vad som finns i byggnaden. Om det är en skola, idrottshall eller kommunhus eller liknande.

JCGT och Fasadbokstäver

Vi på JCGT har tagit fram, producerat och levererat fasadbokstäver i flera år nu. Då all tillverkning sker inom våra lokaler så har vi stora möjligheter att skräddarsy husbokstäver och göra dessa unika. Vi erbjuder fasadbokstäver i ett flertal olika typsnitt, som gemener eller versaler och i olika storlekar. Dessa val ger er som kund större möjligheter att hitta en fasadbokstav som passar just er.

Finns det fasadbokstäver för hela alfabetet?

Ja. Vi erbjuder fasadbokstäver från A till Ö i olika färger och material. Beställer ni flera bokstäver som skall bilda ett ord så anpassar vi dem så de stämmer med varandra i storlek.

Montering av fasadbokstäver

Det klart vanligaste sättet att montera fasadbokstäver är med väggdistans. Bokstäverna sticker då ut några millimeter från väggen, vilket både är snyggt och stilrent. På varje produkt finns det tydliga monteringsinstruktioner som ni kan ladda ner i pdf-format och det finns även en monteringsvideo att titta på. På våra fasadbokstäver i metall så kan ni välja att inte få med några distanser, då får ni bokstäverna som de är. Dessa kan ni limma fast där ni önskar eller så kan de ställas på en hylla.

Husbokstäver i olika material

Alla våra fasadbokstäver kan användas utomhus såsom inomhus. De är UV-beständiga och står sig bra mot väder och vind. Fasadbokstäver i plexiglas är ett billigare men ack så kvalitativt material som kan tillverkas i olika färger. Detta är en fördel då ens fasad både kan vara mörk och ljus. Så på en mörk fasad passar fasadbokstäver vita och på en ljusfasad passar fasadbokstäver svart.

Vi tillverkas även fasadbokstäver i metall, som aluminium och mässing. Bokstäver i aluminium är ett hållbart och stadigt material som inte rostar och har därför en ytterst lång hållbarhet. Önskar ni en lyxigare variant så rekommenderar vi husbokstäver i mässing. Ett mycket snyggt sätt att markera upp er vägg. Ett material som drar ögonen till sig och utstrålar lyx. Beställer ni fasadbokstäver i metall så skickar vi med en monteringsmall som tydligt visar vart på väggen ni skall borra.

Vår fasadbokstäver i aluminium och mässing är bedömda och godkända i SundaHus miljödata. Vi erbjuder även fem års garanti.

SundaHus logga

Beställ fasadbokstäver i er smak idag!

Önskar ni underlätta för er gäster att hitta till er samtidigt som ni gör er vägg roligare att titta på? Titta in i vårt sortiment av fasadbokstäver och hitta det som passar er. Har ni några frågor, känner ni er osäkra eller önskar ni beställa fasadbokstäver i en annan färg eller med ett annat typsnitt? Hör då gärna av er till oss. Vi har stora möjligheter att ta fram husbokstäver som passar er och ert behov. Vi hörs!

Kontakta oss idag!

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss