Snäppramar & Affischramar

Ibland har man ett motiv som man är nöjd med eller annan information som skall sättas upp på väggen. Det kan vara allt från ett familjefotografi, ordningsregler eller en matsedel. Vill man då placera detta motiv eller papper så rekommenderar vi en snäppram. Våra snäppramar är ett prisvärt och enkelt sätt att få motivet att sticka ut och ge ett mer proffsigare intryck. Istället för att tejpa upp ert papper eller affisch på en vägg eller dörr så blir detta mycket snyggare. Ska ni överraska mormor och morfar med ett uppförstorat fotografi på barnbarnen så är en kompletterande snäppram ett extra plus.

Snäppramar utomhus och inomhus

Våra snäppramar, som också kallas affischramar, tillverkas i aluminium. Detta är ett slagtåligt material som inte kräver något underhåll och har en lång hållbarhet. Snäppramar i aluminium rostar inte och står sig väl mot naturens krafter. Vilket innebär att ni med fördel kan använda snäppramen utomhus som inomhus. Ordet snäppram kommer ifrån att man ”snäpper” upp ramen. Detta innebär att ramen är belastade med en fjäder och går därför att snäppa upp, vilket underlättar vid byte av motiv. Snäppramen kan sitta kvar på väggen när motivet väl skall bytas. Motivet skyddas av en plastskiva i akryl, som enkelt plockas bort vid byte av motiv.

Snäppram 70×100 cm

Motiv och affischer kan ju ha en mängd olika storlekar, då är det ju bra att vi säljer ett flertal snäppramar i olika, populära, storlekar. Om den information eller budskap ni vill visa finns på ett A4-papper så finns det snäppramar för det. Är motivet större, exempelvis en filmaffisch med storleken 70 x 100 cm, så finns det anpassade snäppramar för det också. De vanligaste storlekarna på snäppramar är:

  • A1 (594 x 841 mm)

  • A2 (420 x 594 mm)

  • A3 (297 x 420 mm)

  • A4 (210 x 297 mm)

  • 50 x 70 cm

  • 70 x 100 cm (Perfekt för filmaffischer)

Snäppramar i olika färger

Vill ni sticka ut och köpa en snäppram som inte ser ut som alla andra? Då kan ni välja mellan olika färger på er affischram. Dess huvudsyfte är ju att lyfta fram motivet och dess budskap, men en häftig snäppram har aldrig skadat någon. Den klart vanligaste färgen är silver, eller naturfärgad som vi kallar den här. Men om ni vill särskilja er en aning från majoriteten så kan en svart eller kanske vit snäppram vara svaret.

Klassiska snäppramar eller låsbara snäppramar

Det vi refererar till en ”klassisk snäppram” är en snäppram där det är enkelt att vika upp ramen och byta motivet. Detta är den vanligaste och billigaste varianten av affischramar som finns på marknaden. Risken med denna typ av ram är att vem som helst kan öppna den och sabotera eller stjäla motivet. Har ni en stor nyhet ni vill förmedla ut så vore det ju tråkigt ifall ni blev utsatta för sabotage. Därför säljer vi även låsbara snäppramar, där får ni med en liten nyckel som låser fast ramen. Detta ökar tryggheten för ert motiv utan en alltför större kostnad.

Köp med ett motiv till er snäppram

Är det så att ni har ett motiv som ni vill trycka och sedan placera i en snäppram? Vi kan hjälpa er med detta också. Vi gör ert motiv som en affisch eller poster och dessa hittar ni här. Välj den storlek ni önskar och ladda upp er fil, så trycker vi detta på ett högkvalitativt papper.

Hör av er till os med frågor om snäppramar.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss