Gatupratare & Trottoarpratare

Prata med era kunder på gatan med en gatupratare. Visa dem att ni finns och att ni erbjuder det de söker. Syns man inte så finns man inte. Många är vi som konkurrerar om potentiella kunders uppmärksamhet och att få sticka ut ur bruset.Att få kunden att stanna med blicken en lite längre stund och ta in er och ert varumärke. Av alla sätt som finns för att lyckas med detta så är en rejäl gatupratare ett av de bättre. Det är en högkvalitativ skylt som marknadsför era produkter och tjänster direkt på gata, där er målgrupp finns. En gatupratare är en vanligt förekommande skylt i samhället och den har inte blivit populär oförtjänt. Det är en skylt med pondus, som står stadigt på sina ben och som stort och tydligt visar den information som ni vill visa.

Gatupratare eller trottoarpratare?

Alla har vi nog sett en gatupratare någon gång men vad själva skyltstället heter har alla inte riktigt koll på. Det finns framförallt två namn som i folkmun är vanligt förekommande när det kommer till gatupratare. Det är gatupratare eller trottoarpratare. Finns det någon skillnad mellan dessa två eller är det samma sak? Svaret är nej på den första frågan och ja på den andra frågan. Båda namnen gatupratare och trottoarpratare är okej att använda, inget är mer rätt än det andra. De båda namnen säger ju i stort sett samma sak. Den ena står på gatan och den andra på trottoaren. Vi använder oss gärna av båda orden gatupratare och trottoarpratare och det kommer ni märka i denna text.

Dock är dessa två inte de enda namnen som används till en gatupratare / trottoarpratare. Skyltställ, gatuställ, trottoarställ och trottoarskylt är några fler namn. En vanlig variant av en gatupratare är den som fälls ut på fyra ben med en arm däremellan. På sidan ser stället ut som ett stort A, därför kan det också kallas för ett A-ställ.

Fördelar med gatupratare

En gatupratare har många fördelar och det är dessa som lett till dess popularitet i samhället. Det är ett skyltställ som visar mycket, tar mycket plats i en människas synfält men mindre fysisk plats. Har ni ett företag, en butik eller bensinstation så kan ni med fördel använda er av gatupratare vid er marknadsföring. En gatupratare är bra för att:

Portabel
En gatupratare är enkel att montera och ännu enklare att fälla ihop. I hopfällt läge tar den inte mycket plats alls och den går enkelt in i bagaget på en bil. Vid dagens slut så bär man enkelt in gatuprataren från gatan, för att morgonen efter ställa ut den igen.

Mycket information
En klar majoritet av gatupratarens yta är till för den information / budskap som ni vill sprida. Med ett tydligt utformat budskap kommer man långt. Våra gatupratare är dubbelsidiga och kan därför läsas på båda hållen, beroende på vilket håll på gatan man kommer ifrån. Sedan, när ert budskap inte är aktuellt längre så är det enkelt att byta ut detta.

Enkel att se
Då en gatupratare står i ansiktshöjd för de flesta människorna så är chansen att många ser den stor. Till skillnad från en skylt som sitter högre upp på en husfasad. Personer som går på en gata kanske inte alltid riktar blicken upp mer än den behöver för att se framåt, och där finns då er trottoarpratare. Samma är det för äldre människor med rullatorer eller de som sitter i rullstol, en trottoarpratare i deras höjd är mer effektiv än en högt uppsatt skylt.

Prisvärd
En gatupratare är en mycket prisvärd investering när det kommer till marknadsföringsmaterial. Den har en lång hållbarhet och de vi säljer kan användas utomhus och inomhus. Stället står där tryggt och stadigt och det kommer det fortfarande göra efter flera års användning.

Vem behöver en gatupratare?

Vem behöver inte en gatupratare? Säger vi. Alla som har en yta där man kan marknadsföra sig är i behov av en trottoarpratare enligt oss. Har ni ett företag så är chansen att ni kan ha användning för en gatupratare stor. Caféer och restauranger använder ofta gatupratare till att visa menyn eller beskriva sina nyheter. Om exempelvis de har en ny maträtt i menyn eller om en artist skall spela där under kvällen. Som man hör på namnet gatupratare så talar den till dig från gatan och lockar in dig.

Om ert företag har en kampanj eller extraerbjudande så kan en trottoarpratare uppmärksamma potentiella kunder om detta. Har ni en frisörsalong och erbjuder drop-in så kan det locka in en och en annan kund som går förbi. Eller om ni har utförsäljning i er butik. En gatupratare är perfekt på det sättet att den enkelt kan få ut nya budskap snabbt utan att kosta skjortan.

En gatupratare är vanligt förekommande på mässor, öppet hus och andra typer av utställningar. Detta för att den är enkel att flytta med sig och att budskapet kan ändras med tiden. Om en person ser en gatupratare så är det inte omöjligt att den kopplar att där finns det ett extrapris eller kampanj som kan vara intressant. Då den ofta använda för dessa syften så är det inte konstigt att blicken drar sig dit.

Gatupratare 70x100cm

Storleken på gatuprataren är så klart viktig. Det beror helt på platsen den skall stå på och ytan runt omkring. Är det en liten yta, eller en trång yta, där trottoarprataren endast skall synas på ett kortare avstånd så behövs en mindre variant. Vi säljer de två vanligaste storlekarna på marknaden när det kommer till trottoarpratare. Storlekarna är 50×70 cm & 70x100cm. Välj den storlek som passar bäst för era förutsättningar. Vi säljer fyra olika varianter av gatuställ.

Chalk A-Board

En griffeltavla på ben. En snygg gatupratare som skapar en känsla av äkthet och nostalig. Den funkar perfekt vid ett café eller restaurang. En trottoarpratare Chalk A-Board är ett A-ställ och där man, likt en griffeltavla, skriver budskapet rakt på tavlan. Ytan man skriver på består av ett griffellaminat som går att vända på och byta ut vid behov. Den finns i två olika storlekar och kan användas inomhus & utomhus.

Deluxsign

Gatuprataren Deluxsign är också ett A-ställ och på den finns det plats för att sätta dit er logga. Det är ett robust gatuställ som finns att beställas i ett flertal olika färger. Bilden / affischen byts enkelt ut på denna modell då den är utrustad med snäppfästen. Man snäpper upp själva ramen och byter därefter ut motivet.

Easysign

Trottoarprataren Easysign är en effektiv och prisvärd variant av gatupratare. Det är ett A-ställ som är utrustad med ett magnetfönster som skydd för motivet. Ovanför ytan för motivet finns två stålrör som fungerar bra att hålla i när ni skall bära bort stället. En gatupratare med märket Easysign kan också beställas i ett flertal olika färger och i två storlekar.

Topsign

Topsign är lik Deluxsign i utseendet. Ovanför motivytan så finns det en halvmåne som ni kan märka med er logga eller liknande. Det är en priseffektiv gatupratare, försedd med ett magnetfönster för enkelt byta av affisch. Finns att beställa med fyra olika färger på ramen och i de två mest populära storlekarna 50x70cm & 70x100cm.

Windsign

En Windsign-gatupratare har en lång livslängd och den står sig bra i ur och skur. Benen är utrustad med en fjäderbelastning och det gör att den tålig för starkare vind. Ett stilrent och snyggt ställ som är utrustad med en kraftig ryggskiva och en ram som underlättar vid byte av affisch.

Affisch till gatupratare

Behöver ni hjälp med att trycka en bild eller affisch till er gatupratare så kan vi hjälpa er. Vid köp av en gatupratare hos oss så ingår inte motivet. På vår sida för Affischer så kan ni välja den storlek ni önskar, ladda upp er bild och sedan beställa den. Kanske till och med i samband med att ni beställer gatuprataren? Om ni senare behöver byta motiv igen så gör ni om samma procedur som innan. Om ni behöver hjälp med design till motivet till er gatupratare så är ni välkomna att höra av er till oss. Eller om ni har några andra frågor, vi hjälper er gärna.

JCGT och Gatupratare

Vi på JCGT brinner för att hjälpa er att nå ut till nya kunder. Vi har ett stort sortiment av skyltar och andra produkter som är till för just detta. Att skapa tillgänglighet och möjliggöra er synlighet i samhället. Vi erbjuder gatupratare / trottoarpratare till ett av Sveriges bästa priser och med en kort leveranstid. Har ni inte en gatupratare idag så är det hög tid att skaffa det, tycker vi. Den hjälper er att synas och på det sättet öka er försäljning.

Fråga oss om att beställa gatupratare online

Att köpa en gatupratare är inget man gör varje dag direkt och det är förståeligt att det finns frågetecken. Vi reder gärna ut dessa med er. Hör av er till oss och så ska vi hjälpa er!

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss