Våra symbolskyltar

Taktila piktogram

Taktila piktogram

Taktila piktogram med upphöjd symbol och med blindskrift. Går att beställas med och utan text.

Klicka här Link arrow
Flaggskyltar

Flaggskyltar

Flaggskyltar som sticker ut från väggen likt en flagga är ett bra komplement till ett taktilt piktogram.

Klicka här Link arrow
Konturskurna piktogram

Konturskurna piktogram

Konturskurna piktogram / symboler att sätta fast på en vägg eller dörr. Enkla och vedertagna symboler.

Klicka här Link arrow
Trivsel- och Ordningsskyltar

Trivsel- och Ordningsskyltar

Trivsel- och Ordningsskyltar som med text och symbol visar vad för rum detta är eller vilka regler som finns.

Klicka här Link arrow

Symbolskyltar – Bra skyltar!

Skyltar är ett universellt hjälpmedel i samhället och en skylt som få förstår och tar till sig är en dålig skylt. En bra skylt ska med sin färg och innehåll ta upp så lite tid av personen som synar skylten som möjligt. Det skall räcka med en snabb titt och sedan ska budskapet vara förmedlat. Hur en bra skylt ser ut och är utformad skiljer sig från gång till gång. Men vi tycker att en skylt som innehåller en symbol – en symbolskylt – är en bra skylt. Det räcker inte att endast sätta dit en symbol, symbolen måste vara tydligt utformad och enkel att förstå. Är den det så har man kommit en bra bit på vägen vid skyltning av sin lokal eller område.

Symbolskyltar kräver inte många ord

Symbolskyltar är en oumbärlig del av dagens samhälle och används för att förmedla information och kommunicera på ett visuellt och lättförståeligt sätt. Genom att använda symboler på skyltar kan man snabbt och enkelt förmedla ett budskap utan att behöva använda för många ord. Symboler som förklarar vad som finns innanför detta rum, ordningsregler som gäller eller symboler med pilar som visar besökaren rätt. Symboler kan, och bör, användas i alla former där man vill nå ut sitt budskap till allmänheten. Både på symbolskyltar men även inom digital marknadsföring.

Symbolskyltar för ökad tillgänglighet

Det offentliga rummet skall vara tillgängligt för alla och här har symbolskyltar en viss roll. Är skyltningen inte tillräckligt bra så är området inte tillräckligt tillgänglighetsanpassat. Se alla våra produkter för tillgänglighetanpassning här. Symbolskyltar som är tydliga och lättbegripliga är en hjälp för alla människor som rör sig i området. Är platsen ny så är det inte lätt att veta vilka ordningsregler som finns och vad som finns bakom varje dörr i korridoren.

Symbolskyltar är – framför allt – en stor hjälp för personer med:

En nedsatt läsförmåga

Personer med en nedsatt läsförmåga, det kan vara de som fått afasi efter en stroke, har ibland lättare att ta till sig symboler än skriven text. Här är det därför extra viktigt att använda enkla och vedertagna symboler på symbolskyltarna. Funktion före utseende bör gälla för att minska risken för förvirring eller att personen inte är bekant med symbolen. Symbolskyltarna bidrar då till att skapa trygghet oför dessa människor, det känns tryggt att veta och hitta dit man ska.

Utländsk härkomst

Personer som inte kan svenska, nyanlända eller turister, ska också kunna navigera sig fram enkelt i samhället. Men då de inte har någon nytta av skriven text på svenska så är symbolen extra viktig. En symbolskylt är då ett mycket effektivt sätt att kommunicera med människor från hela världen.

Olika typer av symbolskyltar

På denna sidan har vi samlat ihop ett stort sortiment av olika typer av symbolskyltar. Det är skyltar som blandar symbol med text och skyltar som endast har en symbol på sig. Dessa skyltar kan användas till olika sorters rum och fungera på olika sätt.

Taktila piktogram

En vanligt förekommande symbolskylt ute i samhället är det taktila piktogrammet / taktila skylten. En skylt där text och symbol är upphöjda och som innehåller blindskrift som kan läsas med fingrarna. Vi erbjuder taktila piktogram med text och även utan text. Ta del av vårt stora sortiment av taktila symbolskyltar här. Välj färg, form och storlek och hittar ni ingen som passar er så är ni välkomna att höra av er till oss. Vi tillverkar våra skyltar på plats och vi kan skapa taktila symbolsskyltar för just ert ändamål.

Flaggskyltar

Flaggskyltar är ett bra och naturligt komplement till taktila piktogram. En flaggskylt sticker ut från väggen – likt en flagga – och leder besökaren rätt genom att vara extra synlig på ett längre avstånd. I en korridor med många dörrar så syns en flaggskylt väl. En flaggskylt kan med både symboler och text leda besökaren dit den skall.

Konturskurna piktogram

Utskurna symboler att sätta på en dörr eller en plan vägg. Detta är symboler som är tillräckligt vedertagna och enkla att förstå att det räcker med att sätta upp dessa för att göra sig förstådda. Välj mellan olika material och storlekar och använda endast symboler vid er skyltning. Montering av dessa sker med dubbelhäftande tejp eller med skruv.

Trivsel- & Ordningsskyltar

Dessa skyltar används, som det låter på namnet, för att skapa trivsel och ordning. Detta är symbolskyltar som kan sitta på en dörr och visa vad som finns där bakom. Det är också skyltar som kan ange om det finns något förbud på platsen eller regler om vem som får använda platsen / rummet. Trivselsskyltar använder både symbol och text och kan användas på publika platser men även privata, som lägenhetshus eller klubbhus.

Skyltar med symboler till företag

Hos ett företag kan en önskan finnas att skapa ett eget och enhetligt bildspråk. Skyltar och symboler skall bidra till att förstärka varumärket och ge det en professionell bild utåt. Snygga, men samtidigt tydliga symbolsskyltar kan på så vis hjälpa till att kommunicera företagets värderingar på ett visuellt sätt. Har ni ett företag och vill skapa egna symbolsskyltar med en egen stil och känsla så borde ni kontakta oss. Vi jobbar med allt från design till tillverkning och vi arbetar gärna med er för att ta fram symbolskyltar som passar för er verksamhet. Hos oss kan ni även, helt själva, utforma och designa era egna symbolskyltar.

Designa symbolskyltar på webben

Har ni behov av skyltar, till företaget, verksamhetslokalen eller den offentliga miljön så kan ni designa och beställa det hos oss. Hittar ni ingen symbolskylt som passar för er så kan ni designa den i vårt digitala skyltverktyg. Här har ni möjlighet att utforma era skyltar från grunden när det kommer till val av material, storlek, färg och grafiskt innehåll. Det finns ett stort bibliotek av symboler som ni kan använda och placera vart ni vill på skylten. Önskar ni använda egengjorda symboler så kan ni addera dessa på symbolskylten med. Vid design av er egna symbolskyltar så skapar ni ert egna korrektur, vilket innebär att tillverkningsprocessen kan starta tidigare och det leder i sin tur till att vi kan hålla priset nere. Så det finns många fördelar med att designa sina symbolskyltar själva.

JCGT och symbolskyltar

JCGT är en miljödiplomerad skylttillverkare och vi håller till i Göteborg. Vi arbetar med alla led när det kommer till skylttillverkning. Från design, tillverkning till att skyltarna skickas från oss. Vi vill med våra skyltar öppna upp samhället och göra detta mer tillgängligt för alla. Tillsammans med er som kund skapar vi snygga men också informativa symbolskyltar som har en självklar plats i rummet. Vi jobbar med ett flertal olika material och tillverkningstekniker för att skapa de ultimata produkterna för dess användningsområde. Från print till gravyr och tryck. Vi tillverkar symbolskyltar som kan användas i det offentliga rummet och till det privata hemmet.

Fråga oss om symbolskyltar

Är ni i läge för att beställa symbolskyltar men känner er osäkra? Hör då gärna av er till oss. Har ni frågor angående design, material, pris eller liknande så finns vi tillgängliga på flera sätt. Antingen via chatt, telefon eller mejl. Välkomna

031 24 11 09
butiken@jcgt.se