Visar 28 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Namnskyltar Vården

Något som är utmärkande för all form av vårdpersonal, förutom den vita rocken, stetoskopet runt halsen eller den enfärgade tröjan med matchande byxor, är namnskylten som sitter där på bröstet. En fin namnskylt är ett effektivt sätt för er att kommunicera ut till era patienter vad ni heter och vilken yrkesroll ni besitter.  Hos oss kan ni enkelt skapa er egen namnbricka i plast, låt fantasin flöda.

Namnskyltar för läkare och undersköterska

Ett annat kännetecken för en namnskylt, eller yrkesskylt, inom vården är att dess rektangulära form och att den sitter på en klämma, en s.k militärklämma, som enkelt fästs och tas bort från er rock eller tröja. Detta är dock inget krav, ni kan även välja nål eller magnet som fästmetod för er namnskylt. Vilken färg skylten skall ha, eller vilken information den skall innehålla, kan skilja sig mellan olika landsting och vårdinrättningar. Så det kan vara bra att kolla upp innan ni börjar designa er skylt här.

En namnskylt för vårdpersonal kan innehålla olika typer av information

  • Endast titel: Som Läkare, Sjuksköterska, Undersköterska (Usk), Vårdbiträde eller Barnmorska etc.
  • Endast namn: Stor och tydlig text, antingen i versaler eller med både versaler och gemener. Ibland räcker det med endast förnamn, som är personlig men samtidigt relativt anonym, vilket kan vara en fråga om säkerhet. Att ha både för- och efternamn är inte ovanligt heller.
  • Namn & titel: Den vanligaste kombinationen på en namnskylt inom vården är den som kombinerar namn och titel.
  • Med logga eller symbol: Vissa vårdcentraler/landsting kräver att deras logga finns med på skylten. Finns inte detta krav så kan man skoja till det lite med någon rolig symbol, om ni är hjärtkirurg så kanske ett hjärta hade varit på sin plats på namnbrickan.

För att skapa mer tydlighet och förenkla för både patienter och personalen att veta vilket yrke ni har, så har flera landsting bestämt att vissa yrken skall ha bestämda färger på sina namnskyltar. Detta kan också skilja sig mellan landsting till landsting, några vanliga färgkombinationer är att Läkare har röda skyltar, Sjuksköterskor blå skyltar och Undersköterskor gröna skyltar.

Loggan Star of lifeStjärna star of life

Star of life, symbolen av en sexuddig stjärna med en orm som slingrar sig runt en stav i mitten, är en internationellt känd symbol som är vanligt förekommande på namnskyltar inom vården. Staven, som kallas eskulapstav eller asklepiosstav, är en symbol för läkekonsten och härstammar från den grekiska mytologin och guden för läkekonst, Asklepios.

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss