Orienteringsplaner

Ett orienteringsplan är en typ av karta över en fastighet som hjälper gäster och besökare att hitta rätt. Den passar bra vid en entré där den välkomnar besökaren och enkelt visar denna rätt väg att gå. Ett orienteringsplan är inte bara där för att den är snygg eller att den gör livet mer bekvämt för besökaren. Den kan också vara ett strategiskt viktigt hjälpmedel för äldre personer eller personer med en funktionsvariation att lokalisera sig i lokalerna. Då får de chansen att hitta den snabbaste vägen till vissa viktiga målpunkter, som toalett eller hiss.

Ett orienteringsplan är ett bra komplement till en informationstavla där man på kartan pekar ut vissa viktiga punkter, som man sedan förklarar mer ingående på tavlan.

Taktila kartor & Icke taktila kartor

En bild säger mer än 1000 ord brukar det sägas, att visa med bilder har alltid varit gångbart i samhället då de lättare kan förstås av fler personer. Är man inte läskunnig eller inte kan läsa det svenska språket så är bilder och symboler det perfekta sättet att hjälpa dessa personer att förstå. Vi förespråkar en stor användning av bilder och symboler som är allmänt godtagna på våra kartor.

Rådande lagstiftning säger att offentliga byggnader skall vara anpassade så att så många som möjligt skall kunna vistas där på lika villkor, då är ett orienteringsplan ett bra sätt att börja. Vi kan tillverka orienteringsplan med eller utan taktil text, symboler och punktskrift. Vi följer MFD (Myndigheter för delaktighets) riktlinjer när det kommer till skyltning av offentliga miljöer.

Behöver ni ett orienteringsplan till er fastighet så är ni välkomna att höra av er till oss, vi hjälper er med allt från design till tillverkning.

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss