Kontorsskyltar till kontoret!

Skyltar
2 mars 2022
Kontorsskyltar till kontoret!

Idag byggs det nya kontorsbyggnader och kontorskomplex runt om i hela landet. Det är en utveckling som har ökat de senaste åren. Folk startar eget, företag expanderar och blir större. Har ni en tillhörande kontorslokal till företaget så kan kontorskyltar vara A och O för att hålla ordning och reda på kontoret och för att hjälpa kollegorna att hitta rätt. Arbetsplatsen blir mer effektiv och bidrar till ett minskat onödigt letande. Få inspiration till vilka eller vilken kontorsskylt som kan tänkas behövas till ert kontor.

Alla kontor ser olika ut. Så det finns inga skrivna regler på vad ni bör ha för skyltar hos er, förutom skyltar som rör tillgänglighet. Annars bestämmer ni vad för typ av kontorsskylt som fungerar bäst för er verksamhet.

Dörr- & rumsskyltar

Många kontor har egna kontorsrum så man kan stänga dörren om sig. En smart kontorsskylt att ha utanför rummet är vår dörr- & rumsskylt som finns i ett gäng olika utförande. Den finns i allt från en vanlig namnskylt till rummet till en kombination med whiteboard och en ledigt-upptaget funktion. Det gör det möjligt att lämna ett meddelande på skylten för att informera om eventuell vabb eller möten. Samt att man kan använda ledigt-upptaget funktionen för att meddela om man vill bli störd eller ej.

Att ha en kontorskylt utanför ett mötesrum är också ett bra alternativ för att informera om eventuella möten. På så sätt kan ni även namnge era mötesrum så alla vet vilket rum de ska gå till. Kanske vill man döpa dem efter huvudstäder runt om i världen som Barcelona, London, Stockholm osv. Eller efter planeter som Neptunus, Jupiter eller Jorden. Ja här är det bara fantasin som sätter stopp.

Dörr och rumsskylt till kontorsrum
Dörr- & Rumsskylt med ledigt-upptaget funktion.

Namnskyltar

Att använda sig av namnskyltar / bröstskyltar i en kontorsmiljö kan vara ett bra sett att hålla reda på kollegorna och deras yrkesroller. Framförallt om man jobbar på ett större företag där det finns olika avdelningar. Exempelvis om man jobbar inom IT, marknadsföring eller ekonomi. Det kan vara en viktig skylt att ha under kundmöten eller konferenser när man träffar framtida kunder eller samarbetspartners.

Bröstskylt till kontor
Namnskylt

Dörrskyltar

I en kontorsbyggnad är det oftast flera företag som jobbar under samma tak. Då kan en dörrskylt komma väl till hands. Det kan vara svårt för besökare eller personer som är nya på arbetsplatsen att hitta rätt. Så att markera upp dörren till kontoret med en snygg dörrskylt med ert företagsnamn kan ge ett välkomnande intryck.

Dörrskylt till kontor
Oval dörrskylt i blank mässing

Andra kontorsskyltar

Andra roliga kontorsskyltar som kan tänkas behövas är våra diskmaskinsskyltar. Tro det eller ej men de kan vara mer effektiva än vad man kan tro. Har ni ett kök eller pentry med en diskmaskin så kan en rent-smutsigt skylt vara ett bra hjälpmedel för att alla ska hjälpas åt. Eller vår bordsryttare som är ett snyggt akrylställ där det bara är att byta ut informationen med hjälp av ett A5 papper. Ställ den exempelvis vid kaffestationen och skriv texten: Beroende? Knappast. Jag behöver bara kaffe under de dagar som slutar på ”g” eller Save water, drink coffe. Med enkla medel kan man skapa en rolig miljö på jobbet.

Kontorsskylt till diskmaskin
Diskmaskinsskylt Rent-Smutsigt
JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss