Våra graverade skyltar

Graverade mässingsskyltar

Graverade mässingsskyltar

Graverade mässingsskyltar som kunden designar och utformar helt själv. Välj själv storlek, form och skriv in den text som önskas. Gravyrskyltar med hög kvalitet och lyxig känsla.

Läs mer om mässingsskyltar här:

Börja skapa Link arrow
Graverade aluminiumskyltar

Graverade aluminiumskyltar

En graverad aluminiumskylt har en lång hållbarhet och kan användas på en massa olika sätt. Välj bland olika färger och former och utforma skylten efter eget huvud.

Läs mer aluminiumsskyltar här:

Börja skapa Link arrow
Graverade plastskyltar

Graverade plastskyltar

Graverade plastskyltar är prisvärdiga skyltar som ändå håller en hög standard och som håller länge. De kan användas utomhus som inomhus. Designa plastskyltarna direkt här hos oss.

Läs mer om plastskyltar här:

Börja skapa Link arrow
Graverade namnskyltar

Graverade namnskyltar

Graverade namnskyltar i olika material för er tröja, skjorta, blus, rock eller kavaj. Designa skylten själv och se resultatet och priset direkt. Namnskyltar till vården eller till butik.

Läs mer om namnskyltar här:

Börja skapa Link arrow
Graverade dörrskyltar

Graverade dörrskyltar

Dörrskyltar med gravyr till ytterdörren hemma eller till kontorsdörren på jobbet. Ta del av våra färdiga modeller eller designa dörrskylten så den passar till dess miljö.

Läs mer om dörrskyltar här:

Börja skapa Link arrow

Vad är en graverad skylt?

Ordet gravera betyder, enligt svenska akademins ordlista, att inrista ett dekorativt mönster på en hård yta. Denna yta kan bestå utav många olika typer av material, men principen är densamma. För att skapa en graverad skylt så ska det önskade grafiska elementet graveras / ristas in i materialet. Text, bild och logotyper kan oftast med fördel graveras på en skylt med ett gott resultat.

Fördelar med graverade skyltar

Det finns många olika sätt att skapa en skylt, att gravera är bara ett sätt. Det grafiska innehållet kan tryckas på skylten med screentryck eller med UV-ljus, då lägger sig färgen ovanpå ytan. En skylt kan även förses med tryckt eller utskuren vinyl, som då klistras fast på skylten. Gravyr är en metod där man ”gör åverkan” på skylten och så fort som graveringen är startad så kan man inte ångra sig. Det är inte möjligt att ta bort det graverade då avbildningen är permanent. Detta skulle kunna ses som en nackdel, men det tycker inte vi. Med gravyr skapas en känsla av gammalt hantverk och det känns mer äkta och även lite lyxigare med gravyr. Som att mer tid och kärlek har lagt på den.

Efter att skylten blivit graverad så färgfylls den graverade yta med kundens valda färg. Detta är en enorm fördel med graverade skyltar, till skillnad från andra typer av skyltar. En graverad skylt är mer hållbar på det sättet att den är mer vandalsäker, risken att text och bild skall skrapas av eller blekna minskar med gravyr. Skyltar som sitter utomhus och som exponeras mot sol, regn, värme och kyla, tenderar att tappa färg med åren. Med graverade skyltar är det möjligt att fylla i med ny färg och sedan sätta tillbaka den igen. Då har ni helt plötsligt en skylt som ser som ny ut igen.

Graverade skyltar i olika material

Det är möjligt att skapa graverade skyltar i de flesta typer av material som brukar användas vid skylttillverkning. Val av material på en graverad skylt kan bero på många olika saker. Vart den skall sitta, vilken kontext och till kundens plånbok. Så det går inte att säga att en graverad skylt passar in i vissa sammanhang och inte i andra. Det beror helt på fall till fall. Vi har arbetat med graverade skyltar i många år nu och vi kan jobba i de flesta material. Hör gärna av er till oss om ni vill få till unika graverade skyltar för just er.

Några vanliga material till graverade skyltar är:

Graverade mässingsskyltar

Mässingsskyltar med gravyr är en av de vanligaste varianterna av graverade skyltar. Dess guldiga finish med den graverade texten skapar en känsla av lyx och elegans. Ett material som känns genuint och äkta. Även om graverade skyltar i mässing ses som mer lyxiga så kan de ändå användas på en mängd olika sätt och ändamål. Till en stor företagsskylt vid en entré till en liten plakett att skruva fast på en bänk.

Aluminiumskyltar med gravyr

En annan vanlig metall som används till graverade skyltar är aluminium. En graverad aluminiumskylt har många fördelar då den kan beställas i många olika färger och att materialet inte rostar. Aluminium är ett robust och stadigt material som kan användas på alla möjliga sätt när det kommer till skyltning. Några vanliga användningsområden för graverade skyltar i aluminium är skyltar till brevlådan, dörren och minnesskyltar.

Lasergraverade plastskyltar

Vid gravyr av plastskyltar så använder vi en lasermaskin. Det är en maskin där laserstrålen avlägsnar material från en yta och skapar då en avbildning som är permanent i materialet. Våra graverade skyltar i plast består utav en plastskiva i två skikt. Det övre skiktet för skyltens färg och den undre skiktet för färgen på text och symboler. Dessa skyltar är UV-beständiga och kan därför med fördel användas inomhus och utomhus. Lasergraverade plast är vanliga till namnskyltar, nummerskyltar och boxskyltar.

Graverade skyltar med print på

Mycket kan graveras men inte allt. Vad som vanligtvis brukar graveras på en skylt är namn, titlar, logotyper, instruktioner och adresser. Men, graverad text och symboler är begränsade till en färg. Det går inte, eller det är svårt, att göra det graverade flerfärgat. När vi tillverkar skyltar så försöker vi alltid använda den process som är bäst för skylten. Om den bör graveras eller om det är bättre med print. Ibland är den bästa lösningen att använda flera processer. Exempelvis om en skylt innehåller ett namn och en färgad logga så graverar vi namnet och trycker loggan. På det sättet blir vi aldrig begränsade till vad vi kan göra och vad kunden kan beställa.

Unikt sätt att beställa graverade mässingsskyltar

Vi på JCGT erbjuder er som kund en unik möjlighet att utforma och beställa era graverade skyltar. Det finns många företag som tillverkar graverade skyltar och som erbjuder sina kunder anpassade lösningar. Kunden får då höra av sig och det behöver tas fram korrektur som behöver godkännas. Det är en process som kan gå smidigt men som också kan dra ut på tiden. Hos oss har kunden möjlighet att skapa sin graverade skylt direkt på vår hemsida. Vilket har många fördelar.

Hos oss kan ni skapa er graverade skylt helt själva. Vi är en av få tillverkare som kan erbjuda våra kunder att designa sina mässings- och aluminiumskyltar med gravyr helt från grunden. Inga fasta storlekar eller andra begränsningar, inget krångel eller dolda kostnader. Läs mer om på vilket sätt vi är unika gällande design och beställning av graverade skyltar här.

Designa er egna graverade skylt

I vårt digitala skyltverktyg så kan ni som kund titulera er designer av graverade skyltar.  Där kan ni välja det material ni önskar, storlek, form, färg och fästmetod. Ni kan skriva in den text ni önskar och lägga in symboler eller kanske er egen logga. Ni ser direkt i verktyget hur skylten kommer att se ut och vad priset ligger på. Så som skylten ser ut på er skärm så kommer den att se ut när den kommer hem i brevlådan. När kunden designar sina egna graverade skyltar så skapat den sitt eget korrektur, vilket gör att skylten blir billigare.

JCGT och graverade skyltar

Vi på JCGT har tillverkat graverade skyltar i många år. Vi arbetar med moderna maskiner, i olika material och med olika stilar. Våra graverade skyltar skickas alltid med hög kvalitet och en snabb leveranstid. Vi har stora möjligheter att, tillsammans med kunden, ta fram graverade skyltar som känns rätt. All design och tillverkning sker hos oss i våra lokaler i Göteborg. Därför kan vi garantera en hög kvalitet till ett bra pris.

Fråga oss om graverade skyltar

Har ni några frågor angående graverade skyltar så är det bara att höra av sig till oss. Vi finns tillgängliga för dig och svarar på alla frågor. Inga frågor är för dumma. Välkomna!

031 24 11 09
butiken@jcgt.se