Filter Close filter

Kategori / Symbol

 • Fastighet / Underhåll
 • Hiss
 • Rum
 • Toalett / WC / Skötrum
 • Våningsplan

Skyltens riktning

 • Höger
 • Vänster

Storlek

 • 150 x 150 mm
 • 295 x 180 mm

Material

 • Aluminium
 • Plast
 • Trä
Visar 42 produkter
Filtrera Open filter
Rekommenderade Open sort

Varför hisskyltar?

En hiss är en viktig målpunkt inuti en byggnad och måste därför märkas upp noga och vara enkel att hitta. Hissar är viktigt vid tillgänglighetsanpassning och ett måste vid de flesta nybyggnationer idag för att uppfylla kravet på tillgänglighet. Om det finns en hiss så bör den vara utrustad med hisskyltar.

Olika typer av hissar

Det finns olika typer av hissar och olika regler som gäller för dessa och för detta behövs hisskyltar. Olika typer av hissar kan vara små hissar som har plats för få personer, tillgängliga hissar som har plats för en rullstol exempelvis och säkra hissar som kan användas vid brand. Detta behöver förtydligas med olika typer av skyltar för hiss.

Några exempel på skyltar och dekaler som behövs vid utrustning av hissar

Taktila hisskyltar

Taktila piktogram för hiss är ett beprövat och enkelt sätt att markera upp en hiss och göra den mer tillgänglig för alla. Med text i relief och punktskrift göra en taktil hisskylt det enklare för fler att hitta rätt i en offentlig byggnad.

Hisskyltar för säkerhet

Med hissar finns det olika risker och regler som behöver förtydligas för de som använder hissen. Både på hissar som används på arbetsplatser till hissar som används i hyreshus. Hisskyltar som anger hur många personer som får använda hissen samtidigt, hissens viktbegränsning eller om hissen kan eller inte kan användas vid brand. Även varningsskyltar hiss som varnar för klämrisk.

Hänvisningsskylt till hiss

För vissa är en hiss obligatoriskt för att förflytta sig mellan olika våningar och därför är det viktigt för dessa att enkelt kunna hitta till hissen. Skyltar som pekar och visar vart hissen befinner sig i byggnaden är då en bra lösning. En hisskylt som med text, symbol och riktningspil leder besökaren rätt tar bort osäkerhet och skapar ett bättre flöde i lokalen.

Våningsregister

Med hisskyltar menar vi alla typer av skyltar som hör hissen och dess omgivning till. Vid en hiss kan det vara på sin plats att ha ett våningsregister där varje våning finns beskriven. Ett våningsregister vid en hiss kan se ut på olika sätt och tillverkas i olika material. Här har finns det stora möjligheter att skapa ett våningsregister / hisstavla som passar lokalen eller företagets standard.

Skapa egna hisskyltar

Skyltarna som ska sitta i och runt en hiss kan variera mellan olika platser och hissar. Både i utseende och till innehåll. I vårt digitala skyltverktyg är det möjligt att skapa hisskyltar som passar just för ändamålet som finns på den specifika platsen / hissen. Välj mellan olika material, storlekar, former och skriv in er text eller lägg in symboler. Se priset direkt och få rabatt vi större beställningar. Skapa er skylt här:

JCGT och Hisskyltar

Vi på JCGT tillverkar alla sorters skyltar som skapar en större tillgänglighet i samhället och hisskyltar är inget undantag. Vi har ett brett sortiment som gör det enkelt för kunden att beställa och som inte innebär att den måste beställa sina skyltar från olika ställen. Vi designar och tillverkar hisskyltar i våra lokaler i Göteborg och vi har stora möjligheter att ta fram specialanpassade skyltar. Vi kan skapa hisskyltar i olika material, former, färger och med olika textinnehåll.

Behöver ni hjälp eller har andra frågor om hisskyltar så är ni välkomna att höra av er till oss. Lås oss tillsammans göra er hissmiljö till en trygg och snygg plats.

031 24 11 09
butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss