Gravskyltar

Att ha en plats att gå till när man förlorat någon kan vara en stor del av sorgeprocessen och för att känna närvaro. Men det är också ett sätt att hedra någon med ett fint utsmyckat ställe, oavsett om det är en minneslund eller en gravplats. Hos oss finns möjligheten att skapa en egen gravskylt / begravningsskylt precis så som man vill ha den.

Gravskyltar – Kännetecken

Gravskyltar kan se ut på många olika sett när det kommer till material och utformning. Det som kännetecknar gravskyltar är bland annat:

-För och efternamn på personen

-Vilket år personen föddes (med en stjärnsymbol framför)

-Vilket år personen gick bort (med en korssymbol framför)

-Någon fin minnestext / symbol.

Ta del av våra färdiga mallar om ni är osäkra på hur ni vill ha skylten eller använd er av vårt skyltverktyg där ni kan välja mellan olika material, storlekar, typsnitt och fästmetoder.

Material till Gravskyltar

När det kommer till material till gravskyltar så handlar det mycket om tycke och smak. Alla material har olika egenskaper och kan förändras på olika sätt. De två vanligaste materialen att använda till gravskyltar är mässing och aluminium.

Mässingsskyltar

Mässingsskyltar är något av det vanligaste materialet när det kommer till gravskyltar eller minnesskyltar. Det framstår lite som ett premiumval p.g.a av sin guldlikande kulör. Oftast förknipparar man mässing med gravyr. Till 99% så graverar vi våra mässingsskyltar beroende på innehållet. Graverade gravskyltar är det man oftast ser på kyrkogårdar eller i  minneslunder.  Det fina med mässing är att den efter en tid oxideras och åldras med tiden. Det är ett levande material vilket många uppskattar på begravningsskyltar.

Aluminiumskyltar

Att använda sig av aluminium till gravskyltar är ett bra alternativ om ni vill ha ett tåligt material som inte rostar. En gravskylt i aluminium kan hålla sig fin i många år utomhus och är ett robust och stilrent material. Med sin diskreta silverliknade färg så låter man innehållet ta den största fokusen. På våra aluminiumskyltar kan ni välja vilken teknik ni vill att vi ska använda oss utav, antingen med gravyr eller tryck. Önskar ni en gravskylt med tryck så finns det ett gäng olika färgalternativ på aluminiumen. Önskar ni med gravyr så kan ni välja mellan svart, rostfritt utseende eller matt silver utseende.

Minnesskyltar djur

Vi har en även en kategori med minnesskyltar för husdjur där ni har möjlighet att välja eller designa en fin minnesskylt för att hedra ert husdjur. Kanske har ni någon fin minnesplats i trädgården eller bara vill ha en fin skylt hemma som påminner om er trogna vän.

Fästmetod

Ska du fästa din minnesskylt på sten så rekomenderar vi att ni väljer skruvar, om det finns möjlighet att borra i stenen. Om det inte går att borra i stenen rekomenderar vi att ni köper ett lim som är anpassat för sten.

Kontakta oss angående gravskyltar

Har ni frågor eller funderingar som rör gravskyltar. Tveka inte att höra av er till oss på JCGT.  Vi nås enkelt på telefon och via mail,  031 24 11 09 eller butiken@jcgt.se

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss