Fasaddekor, viktigare än vad man kan tro!

Skyltar
27 oktober 2021
Fasaddekor, viktigare än vad man kan tro!

Alla har vi en adress med tillhörande siffror eller bokstäver oavsett om ni bor i ett lägenhetshus, radhus eller villa. Dock är det inte alla som visar detta utåt. Fasaddekor i form av husnummer eller husbokstäver kan vara en utsmyckande detalj som ger huset ett extra lyft. Men de används framförallt för att underlätta för era gäster, besökare eller posten att hitta rätt.

Något man kanske inte reflektera över är att fasaddekor även kan vara en hjälpande hand vid nödsituationer. Idag finns det många områden där hus och byggnader ser likadana ut, exempelvis radhus och kedjehus. Då underlättar en tydlig fasaddekor för utryckningsfordon att hitta till ert hus snabbt.  I dessa fall kan siffran eller bokstaven vara helt avgörande.

Föreställ er att ni ska till en ny adress, exempelvis Karl Johansgatan 152. Ni kommer fram till adressen och det är en byggnad med två dörrar bredvid varandra. Vilken tar ni om det inte finns en tillhörande fasadsiffra eller fasadbokstav? Det kanske låter onödigt men det kan vara viktigare än vad man tror.

Tips

Har ni kommit fram till att ni behöver en ny fasaddekor, känner ni att ert husnummer inte är tillräckligt tydligt utåt? Ta gärna del av våra tips nedan:

Färg och Material: Välj i möjligaste mån en färg/material som kontrasterar mot färgen som huset eller byggnaden har. Det vill säga, om ni har ett vitt hus så är tipset att välja en mörk färg på er fasaddekor. Bor ni i en samfällighet och är osäkra vad ni ska välja för typ av fasaddekor. Ta då en titt på vad era grannar har för varianter. Kanske vill ni gå i samma spår som dem för att få ett mer enhetligt intryck av området.

Storlek och Montering: Tänk även på att storleken på fasaddekoren kan vara viktig. Har ni ett större hus eller ligger det en längre bit från vägen så är tipset att välja en större storlek på fasadsiffran/fasadbokstaven så att den syns. Det är även viktigt att man monterar den väl synligt från vägen så att inte buskar eller träd står i vägen.

Se vårt utbud av fasaddekor här:

JC Gravyr & tryck logga

Låt oss hjälpa er!

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några funderingar. Vi hjälper er mer än gärna.

Kontakta oss